34 роки тому зупинилося серце Володимира Висоцького

25.07.2014

Володимир Висоцький народився в Москві 25 січня 1938 року. Рідний батько Володимира пішов з сім’ї, коли тривала Друга світова війна, пише gazeta.ua

Після цього мати вдруге вийшла заміж, але стосунки з вітчимом у Володимира Висоцького не склалися. За деякий час після другого заміжжя матері він пішов жити до батька.

Три роки Володимир разом з новою родиною батька жив у Німеччині, а потім знову повернувся до Москви.

У 1955 році Володимир Висоцький вступив до Московського інженерно-будівельного інституту. Однак перспектива стати інженером не надто приваблювала хлопця, тому він покинув навчання і вступив до МХАТ.

Через 4 роки Володимир Висоцький зіграв свою першу роль у фільмі — це була картина “Однолітки”. У 1959 році на сцені студентського клубу МДУ прозвучали перші пісні Висоцького.

За своє життя Володимир Висоцький зіграв близько 30 ролей в кіно. Його найвідоміші фільми — “Вертикаль”, “Небезпечні гастролі”, “Дон Жуан”, “Единственная”, “Розповідь про те, як цар Петро арапа женив”.

Найголовнішою роллю в його житті стала роль Гліба Жеглова у телесеріалі “Місце зустрічі змінити не можна”.

Володимир Висоцький грав в театрі на Таганці, написав і виконав майже 700 пісень. Його музика була неймовірно популярною і залишається такою дотепер. Висоцького обожнювали за глибокий сенс його пісень і неймовірну енергетику, якою він надихав людей.

Третьою дружиною та музою Висоцького стала Марина Владі.   Під впливом  особистих стресів та постійних конфліктів із радянським середовищем  Володимир Висоцький захопився алкоголем і наркотиками. Це згодом і вбило його.

Помер артист 25 липня 1980 року о 4:10 ранку у своїй квартирі. Висоцький не впорався із власним ритмом життя, не витримало серце.

28 липня 1980 року Висоцького ховала, здавалося, вся Москва, хоча офіційного повідомлення про смерть не було — в цей час проходила московська Олімпіада. Тільки над віконцем театральної каси було вивішене скромне оголошення: “Помер актор Володимир Висоцький”.

Коментарі
  • Чуть помедленнее, кони, чуть помедленнее,
    Вы тугую не слушайте плеть,
    Но что_то кони мне попались привередливые,
    И дожить не успел, мне допеть не успеть.
    Его колея , его жизнь.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи