Планується ліквідувати Державний земельний банк

29.04.2014

Кабінет міністрів України зареєстрував у парламенті законопроект про ліквідацію Державного земельного банку. Про це йдеться у проекті документа №4784 від 25 квітня.

“Проектом пропонується вилучити із законодавства норми, які регламентують діяльність Державного земельного банку, як банківської установи та вжиття заходів щодо ліквідації Державного земельного банку”, – зазначається у пояснювальній записці документа.

Автори законопроекту пояснили, що станом на 1 березня 2014 року в Україні, окрім Земельного банку, функціонує 180 банків, з яких два державних та чотири з державною часткою понад 75%, на поповнення статутного капіталу яких за період з 2008 року за рахунок коштів держаного бюджету та облігацій внутрішньої державної позики було спрямовано більш ніж 55 млрд. гривень.

Таким чином, згідно з пояснювальною запискою, наразі існує необхідність для перегляду концепції подальшого існування Земельного банку згідно з міжнародною практикою, яка свідчить про доцільність передавання функції фінансування сільського господарства фінансовим установам, які мають міцнішу базу в частині формування капіталу, регуляторного нагляду та конкуренції.

Нагадаємо, 2 липня 2012 року Кабінет Міністрів України постановою № 609 від 2 липня 2012 року створив публічне акціонерне товариство “Державний земельний банк”. Згідно з документом, банк матиме статутний капітал 120 млн. грн., сто відсотків якого належить державі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи