Шанс знайти роботу: стати бізнесменом

24.04.2014

Як інформує Чернівецький обласний центр зайнятості, цією службою створюються умови для самозайнятості громадян та підтримки підприємницької ініціативи безробітних, які не можуть бути працевлаштовані через відсутність для них на ринку праці відповідної роботи. З цією метою передбачено виплату одноразової допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності.

У січні-березні нинішнього року таку допомогу отримали 42 безробітні з числа тих, які перебували на обліку в міських та районних центрах зайнятості краю. В основному колишні безробітні започатковують власні справи у сфері торгівлі – понад 50%, з надання юридичних, перукарських, транспортних послуг – 31%, розробки веб-сайтів, в сільському господарстві – 14%, виробництві та громадському харчуванні по 2%.

Ця соціальна послуга надається службою зайнятості за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. У Чернівецькій області середній розмір одноразової виплати допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності у І кварталі 2014 року склав 12 тис. 923,8 гривень, – йдеться у повідомленні. Окрім цього убазових центрах зайнятості краю діють консультаційні пункти щодо надання безоплатних роз’яснень населенню з питань організації та провадження підприємницької діяльності.

Обласною службою зайнятості із залученням на громадських засадах працівників органів державної влади, соціальних фондів, бізнес-центрів, підприємств, організацій, установ запроваджено безоплатне індивідуальне та групове консультаційне обслуговування осіб, які звернулися з питань підприємництва.За  три місяці цього року фахівцями центрів зайнятості та представниками соціальних партнерів було надано 698консультацій населенню та діючим підприємцям краю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини