Сесія міськради: одна година сенсацій. Кворум і собака Шульца (фото і відео)

24.04.2014
_DSC0011

Каспрук і Ніконов. Без слів

Перший рекорд сесії міської ради, яка щойно відбулася на ній  не було розглянуто жодного питання. Втім, це не завадило їй стати багатою на сенсації.Початок   поклав колишній секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, який з трибуни заявив, що складає з себе депутатські повноваження. Заодно він нагадав вже по факту своїм колишнім колегам, що у сесійній залі треба вирішувати конкретні питання людей та життєдіяльності міста, а не прикриваючись революційними гаслами займатися дерибаном землі та майна громади. Опозиція-влада(Каспрук і Ко), яка кілька місяців тому казала щось схоже критичне , раптом усвідомила, що вона тепер не опозиція, а влада. І чудово зіграла роль відбріхувача. Михайлішина миттєво об’явили популістом. Який піариться, який не зрозумів важливість земельних питань(а сьогодні мали вирішити долю 130 ділянок).  В чому різниця критики Михайлішина від критика Каспрука у ролі опозиціонера? Да в тому, що Каспрук ніколи не критикував земельний департамент, який очолював Ніконов. Ніколи.  Три роки “опозиційності” Каспрука, це три роки мовчання про земельний департамент.  Які тільки коми не подобалися у рішеннях сесії пану Каспруку, але рішення по землі йому завжди подобалися.  І, само собою, ніколи пан Каспрук не збирався здавати депутатський мандат, який мабуть цінує і леліє, як перепустку у СВІТЛЕ майбутнє.

Далі було цікавіше.  Не встигли депутати пережувати цю новину, як Володимир Бешлей вкотре нагадав колегам, що міська рада за потурання чинного секретаря міськради Ярослава Кушнірика, та за незримого тиску колишнього мера Миколи Федорука, не хоче розглянути питання, щоб єдиний соціальний проїзний квиток діяв безстроково (перевізники домоглися від Кушнірика, щоб його відмінили на початку червня, одразу після виборів мера). До речі, щодо марення перевізників про страшні збитки, почитайте на “Чернівці таймс” трохи пізніше. Схоже, що це таки марення.

Нагадаємо, перевізники не хочуть перевозити пенсіонерів  при тому, що соціальні виплати заморожуються, а ціни на проїзд у громадському транспорті суттєво зростуть вже найближчим часом. Чернівецькій ПРіБЮТ(тісна спілка депутатів-заробітчан), налаштований на розподіл солодкого земельного пирога (130 земельних питань – ще один рекорд чернівецьких сесій), залишився глухим до прохань гарантувати права тисячам малозабезпечених чернівчан.
Бешлей на знак протесту покинув сесійну залу. Його громадянську позицію поділила ще група депутатів.  Здавалося би що нова більшість не помітить цей демарш, бо ще донедавна у їхніх лавах було, в середньому, 35 багнетів. і всі питання можна було «порішати». Але  вийшов великий облом.  Кворум здох несподівано , як собака Шульца.

Деякі депутати, які коливалися, очевидно швидко зняли рожеві окулярі.  І замість рожевих слонів демократичного майбутнього побачили спритних гешефтмахерів, які кують гроші не відходячи від каси(за касира поставили Кушнірика). Тож багато хто відчув себе чужим на цьому святі життя. Отже, із кворумом вийшла накладка. І об 11-ій годині Кушнірик оголосив перерву до 14:00. Достатній час, аби більшовики зуміли зібрати депутатів: і мертвих, і живих, і ненароджених. Нагадаємо, кілька сесій тому Олексій Павлович привіз із лікарні депутата Крохмаля із загипсованою ногою. _DSC0007Отже, із завзяттям взялися збирати депутатів. Керували процесом Олексій Каспрук, Наталія Козлова та Ігор Урсулян. Однак фокус не вийшов. Факіри “підкачали”.  О другій годині стало зрозуміло, що кворуму не має. Ярослав Кушнірик мав би розпочинати сесію, але тягнув час.
Кушнірик оголосив перерву ще на 15 хвилин. Згадані збирачі депутатів ховалися по кутках ради, і можна лише здогадуватися, які ласі шматки вони обіцяли своїм колегам, коли телефонували їм та просили прийти на сесію.

_DSC0019

Слава, а тєбє не кажєтся…

Депутати то заходили до сесійної зали, то виходили, і порахувати їхню точну кількість було досить таки важко. І коли о третій годині Кушнірик всіх закликав реєструватися, то здавалося, що сесія відновиться. Та сумні «28 зареєстрованих» показали, що Каспрук втратив контроль над ситуацією, а нова більшість не така стійка, як комусь це не здавалося би. Сесія відновить свою роботу у понеділок. І з тими ж самими питаннями . Тоді вже і подивимося , чи провал сьогоднішнього більшовицького земельного дерибану був випадковістю.

А Каспрук отримав цікавий подарунок у той день, коли його висунули кандидатом на мера.  Що ж він скаже Миколі Трохимовичу: “Шеф, не вийшло?”…

Автор: Захар Подкидишев

Коментарі
  • Остроумно. А депутатам действительно надо больше
    общаться с народом, чем решать шкурные вопросы некоторых, которые любят деребанить землю.
    А ещё клялись, что они честные.

  • В тролейбусі кажуть, що нова влада ще не приступила до роботи. Питання таке коли нова влада
    приступить до роботи? А то зовсім з цінами хана.

  • депутати молодці!

    і в понеділок так тримати!!!!

    недозволяйте федоруковій хунті яка 20 років грабувала чернівчан,грабувати й далі

    якщо що чернівчани вас підтримають
    Слава Україні!!!!

    • Чесанов будЕт срывать сесСию, и к тебе придет (без Й) Колюня с палкой.

      Научись писать грамотно,дебилоид. Пишешь на всех сайтах, но безграмотный.
      Тупое быдло с тремя классами образования, а все в политику играет.

      p.s……хз, где таких ушлепков нанимают ботами. Наверняка в “Молодом БЫковинце”…

  • З подання Чесанова родині загиблого Щербанюка надали квартиру. А що ж горлопан Каспрук? Не до того було? Каспрук, коли дійшло до відповідальності за студентський штурм, переклав відповідальність на студентів. А у заяві ж йшло про організаторів. Себто про Каспрука і Коломійця. Каспрук сказав, що він тут взагалі мимо проходив. Коломієць щось своє збрехав. Ще ті орли

  • АНАТОЛИЙ ЧЕСАНОВ ВСЕГДА ЛИДЕР И БЫЛ И БУДЕТ!
    АНАТОЛИЙ ЧЕСАНОВ ВСЕГДА ВЫСТУПАЛ ПРОТИВ РЫНЖУКА И ФЕДОРУКА
    АНАТОЛИЙ ЧЕСАНОВ НАСТОЯЩИЙ БЮТОВЕЦ А НЕ ПРИХВОСТЕНЬ КАК ФЗ КАСПРУК!

    • все они хорошие серху а внутри с гнильцой всех нахер гнать дорогу молодым спецеалистам

      • спецИалистам, тупица ))))))))))) и где дебил бурбачина таких тупиц набрал? наверно на мусорке ))))))))

  • Молоді спеціалісти ще гірше, вони безграмотні ,
    у них нема ніякого досвіду і професіоналізму.
    Хана нам і тобі , 555, як прийдуть до влади ті, кого ти підтримуєшь.

  • Хотите жить по- европейски? Пожалуйста.
    Не брать и не давать взяток, не красть,
    обеспечить достойную жизнь старикам,
    ездить по дорогам по правилам, не напиваться
    до свинства, знать, что такое культура и дисциплина и т.д. И ВЫ УЖЕ В ЕВРОПЕ У СЕБЯ
    ДОМА.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини