У травні на Буковині подорожчають приміські та міжміські автобуси

17.04.2014

Про це повідомляє видання “Молодий Буковинець”.

Автобуси, які курсують по області, з травня подорожчають. Здорожчання буде поступовим. Спочатку ціну підвищать на 20 відсотків. А згодом планують підняти на 30 відсотків. Загалом проїзд приміськими та міжміським автобусами хочуть підвищити на 50 відсотків. Про це molbuk.ua розповів виконувач обов’язків директора обласного департаменту інфраструктутри, містобудування, архітектури та ЖКГ Андрій Павлюк.

– Останній раз проїзд підвищували у березні 2013 року. Тоді орієнтувалися на ціну дизельного пального дев’ять гривень за літр, зараз ціна становить 14,5-15 гривень за літр. За цей період ціна зросла на 67 вісотків. А згідно із законом, перегляд тарифів здійснюють, якщо вартість пального зростає на десять відсотків, – каже Андрій Павлюк.

Документи щодо зміни тарифів 14 квітня направили у Київ для отримання рішення Держкомпідприємництва. Очікуємо, що за два тижні будуть нові тарифи на проїзд — збільшення на 20 відсотків. Це перший етап. Другий етап можливий у червні.

Перевізники з цього приводу вже закидали адміністрацію листами, мовляв працюють на межі рентабельності й існує реальна загроза зупинки автомобільного транспорту. І якби цього не зробили, то так би й було, адже рентабельність у перевізників нульова. А у нас перевезення здійснюють приватні підприємці, немає жодного державного підприємства. Якщо приватному бізнесу невигідно, він зупиняється і його ніхто не примусить працювати.

Сьогодні вартість одного пасажирокілометру становить 29 копійок, а після підвищення буде 35 копійок. Середня вартість квитка по області від 12 гривень. Якщо зараз квиток коштує 15 гривень, то після підвищення його вартість становитиме 18 гривень.

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи