Телефонні шахраї вигадують нові схеми для заволодіння грошима

17.04.2014

Окрім дзвінків з проханням про допомогу рідним, тепер до людей телефонують і псевдо-працівники банківських установ.

В таку ситуацію потрапив 27-річний мешканець Вижницького району. Хлопець виставив на продаж в інтернет-магазині автозапчастину. Через деякий час йому зателефонував покупець і вони домовилися, що останній має заплатити невеликий аванс. Продавець повідомив номер своєї банківської картки та загодився чекати грошей, інформує СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

Через деякий час до вижниччанина зателефонував невідомий йому номер. Голос у слухавці повідомив, що буковинця турбують із банку. Мовляв, виникли проблеми із перерахунком грошей на його банківський рахунок. Тож аби кошти були зараховані, хлопець має виконати певні дії.

Молодик слухняно вийшов до банкомату і згідно із інструкціями «працівника банку» перерахував 640 гривень. Коли ж поскаржився співрозмовнику, що це з його рахунку зняли гроші, то «фахівець» запевнив, це просто операційна помилка. Треба ще раз повторити процедуру, і гроші повернуться. А коли вдруге молодик перерахував гроші, то скаржитися вже було нікому. У слухавці чутно було лише гудки. І спроби передзвонити виявилися марними – телефон був вимкнений. Таким чином хлопця ошукали на 1280 гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться усі необхідні заходи для встановлення осіб, причетних до скоєння даного злочину.

А буковинська міліція вкотре наголошує, що справжні працівники банку ніколи не будуть запитувати Вас про пін-код чи іншу інформацію стосовно Вашого карткового рахунку. І в жодному разі не перераховуйте гроші за невідомими реквізитами!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини