Депутат Білогорка вимагає перевиборів(плюс ВІДЕО)

17.04.2014

_DSC0021
Депутат Чернівецької обласної ради Андрій Білогорка публічно звернувся до губернатора Буковини Романа Ванзуряка. Він хоче, аби керманич краю використав свої владні повноваження та звернувся до Верховної Ради, аби та призначила дострокові вибори чернівецьких міської та обласної рад.

На думку депутата, якщо у країні відбуваються кардинальні зміни, то вони повинні відбуватися на всіх рівнях. А якщо запитати пересічну людину, то вона скаже, що здебільшого незадоволена тими людьми, які нині керують у Ратуші та будинку з левами.
Як приклад, Андрій Білогорка привів Чернівецьку міську раду, де секретарем ради став регіонал з 15-річним стажем Ярослав Кушнірик. Посаду заступника міського голови зберіг теж досвідчений регіонал Олександр Паскар, ще одним заступником став регіонал Георгій Леонтій. На думку Білогорки, необхідно провести дострокові вибори, аби переформатувати керівні органи обласної та міської рад, і до влади прийшли люди, яких обере громада.

Коментарі
  • Задовбали політичні демагоги. Коли ви почнете читати закони?
    Змушений зацитувати статтю 78 Закону “Про місцеве самоврядування в Україні”, яка регулює підстави і порядок дострокового припинення повноважень ради.
    “Стаття 78. Дострокове припинення повноважень ради
    1. Повноваження… міської, … обласної ради можуть бути достроково припинені у випадках:
    1) якщо рада прийняла рішення з порушенням Конституції України, цього та інших законів, прав і свобод громадян, ігноруючи при цьому вимоги компетентних органів про приведення цих рішень у відповідність із законом;
    2) якщо сесії ради не проводяться без поважних причин у строки, встановлені цим Законом, або рада не вирішує питань, віднесених до її відання.

    4. За наявності підстав, передбачених частиною першою цієї статті, рішення суду про визнання актів ради незаконними, висновків відповідного комітету Верховної Ради Верховна Рада України може призначити позачергові вибори… міської,… обласної ради. Питання про призначення Верховною Радою України позачергових виборів… міської,… обласної ради може порушуватись перед Верховною Радою України… міським головою, головою обласно… державної адміністрації.”
    Хлопці, або Україна є правовою, демократичною державою, як це записано у першій статті Конституції, або ми повертаємося у середньовіччя і починаємо все спочатку. Схаменіться, досить безладу, розвалите країну остаточно. Жити треба по закону!!

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи