Міська виборча комісія прийняла суто чернівецьке рішення(ВІДЕО)

16.04.2014

Сьогодні Чернівецька міська виборча комісія розглядала протокол конференції міської організації партії «УДАР», згідно якого партія за дорученням громадських організацій просила комісію розпочати процедуру відкликання 15 депутатів-мажоритарників міської ради, які підписалися під зверненням до прокуратури з проханням покарати організаторів блокування сесійної зали Ратуші 2 грудня минулого року.

Питання виглядало так: якщо комісія голосує за прийняття протоколу до уваги, то процедура відкликання фактично починається. І хоча вона є досить складною, та перший крок був би зроблений.

Аби додати ваги своїм претензіям ударівці привели близько сорока молодих, і не дуже людей.

Головний автомайданівець теж прибув, але на диво був не надто активним. Комісія теж зібралася майже у повному складі. Голова комісії Генрієтта Баранова відкрила засідання, і почалося. Кожна з сторін оперувала своїми аргументами. І хоча до відкритого протистояння не доходило, та юридичні суперечки були досить гарячими.

Комісія була схильна не приймати протокол. Та поважні жіночки, які складали більшість членів комісії боялися, що після цього рішення радикально налаштовані люди, які чомусь називали себе представниками усієї чернівецької громади, заблокують приміщення, як це було 2 грудня у Ратуші. Члени комісії попросили перерву, після якої було запропоновано два рішення: приймати протокол, чи не приймати. Жодне з рішень не набрало необхідної кількості голосів. І після майже трьох годин суперечок всі залишилися при своїх.

Коментарі
  • Краще б займалися питаннями поліпшення життя
    народу, ніж цією балаканиною.

  • Розказую популярно для тих, кого це цікавить і хто ще здатен діяти згідно із законом. Статтею 37 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” передбачено три підстави для відкликання депутатів: 1) порушення депутатом місцевої ради положень Конституції і законів, що встановлено судом; 2) пропуск депутатом місцевої ради протягом року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії, невиконання ним без поважних причин рішень і доручень ради та її органів; 3) невідповідність практичної діяльності депутата місцевої ради основним принципам і положенням його передвиборно програми. Все, нічого іншого законом не передбачено, як би цього не хотілося дебільному Коломійцю і Ко. Жодної із цих підстав немає і нічим не підтверджено.
    Комісія за 5 хвилин повинна була ухвалити рішення про відмову у прийнятті протоколу із-за відсутності передбачених законом підстав для відкликання. Усе решта – похідне. Юристу, яка обслуговує виборчу комісію, двійка, профан, юристу, який представляв партійну організацію “Удар”, двійка, абсолютно не володіє предметом, який доповідав. Студенту радив би витерти шмарки, відвідувати заняття, а не гратися у політику. Комісія порушила частину 9 статті 27 Закону про місцеві вибори і допустила на засідання цілий натовп людей, які чинили тиск на комісію. Словом, те, що слід було вирішити за кілька хвилин, вирішували кілька годин. Люди, які там були присутні, продемонстрували, що їм нічого робити, і тому вони шукають чорну кішку у темній кімнаті, точно знаючи, що її там немає. Ганьбовище! Вивчайте матеріальну частину, панове!

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини