Буддисти провели марш за мир в Україні (репортаж)

02.04.2014

Автор: Альона Чорна

Днями у Києві спільнота буддистів провела міжнародну ходу миру та солідарності в Україні – «Мир, Єдність, Істина, Свобода».  Учасники акції зазначають, що силою свого духу, молитви та солідарності прагнуть захистити нову вільну Україну. Ініціатором ходи виступив буддійський вчитель ордену Ніппондзан Мьоходзі в Україні, Росії та Центральній Азії Дзюнсей Терасава, з яким спілкуюся після завершення заходу.

Про поділ України і пробудження людей

В процесі революції, на Майдані, відбулося велике пробудження в свідомості людей. Це як кинутий камінь у воду, що створює хвилі, які призвели до великих змін в світі. Після Майдану виникла нова криза та  небезпека поділу України. Крим силою забрала Росія. І зараз існує досить висока загроза зі сторони РФ. Але в той же час Майдан надихнув багатьох людей в різних країнах світу. Насправді процес глибокого пробудження свідомості людей, ще не надто добре усвідомлений і зрозумілий у всьому світі. Ми бачимо боротьбу за вплив, нові геополітичні ігри… Цим займаються ті, хто не розуміє настільки серйозним і глибоким є пробудження людей. Великі держави світу слідують політиці, а пробудження людей – це зовсім інше. І саме це породить справжнє майбутнє України. Гарні духовні якості зараз під прямими нападками зі сторони Путіна. Йому це дуже не подобається. Йому не хочеться це бачити – ці людські якості, які проявилися на Майдані. Путін не тільки фізично намагається напасти на територію України.  Він хоче знищити новий процес пробудження. І найстрашніше, що правда, істина і найкращі людські якості піддаються нівелюванню, нападу.  Ми розпочали марш миру  і будемо молитися за мир, свободу і правду. Наша позиція також в тому, щоб  захистити  і розвинути правду Майдану. Я вірю, що таке пробудження людей в Україні – початок глобального пробудження людей у всьому світі. Тому це дуже важливо, захистити ці начинания і молитися за мир.

Ставлення японців до Майдану

Ті люди, які насправді бачать, що відбувається вони підтримують Майдан. Але є й ті, що бачать тільки крізь призму політики. І до кінця все не розуміють.

Про єдність

Єдність – це єдина сила, на яку можна покластися. І важливо зберегти той дух, який був народжений з Майдану. Це єдиний шанс, як досягти перемоги. Мир, ненасилля, духовний героїзм і солідарність є надзвичайно важливими.  Українцям треба ділитися тим, що відбулося. Ділитися хоробрістю, відкритістю, свободою. Це має наповнити серця всього народу. Має бути відчуття взаємозв’язку один з одним. Єдність в серцях.  Майбутнє залежить від кожної людини. Нема нічого конкретного. Від нас всіх це залежить. Я вірю, що врешті решт переможе істина.

Довідка:  Дзюнсей Терасава – буддійський монах, вчитель ордену Ніппондзан Мьоходзі в Україні, Росії та Центральній Азії. Був провідним активістом ненасильницького руху в Європі часів холодної війни. Має багаторічний досвід чернечої миротворчої практики у Індії, Європі та у колишньому Радянському Союзі. Навчає групу ченців з Росії, України, Казахстану, а також Китаю. З 2000 року йому заборонено в’їзд до Росії через виступи проти війни у Чечні. Під впливом присутності місцевих святинь, духовного пацифізму Льва Толстого та активного ненасильницького опору Магатми Ганді, Терасава у 17 років вийшов із дому щоб потрапити до Токіо та приєднатися до унікальної миротворчої діяльності Ніппондзан Мьоходзі, на чолі з учителем Нітідацу Фудзії. Організував і провів багато масових миротворчих акцій. Заснував Ступи Миру у Мілтон-Кінз та Лондоні, Англія.  Терасава брав участь у щорічних сесіях Комісії ООН з Прав Людини у Женеві як представник Міжнародного Бюро Миру та є одним з радників Міжрелігійної Федерації Всесвітнього Миру, яку очолює д-р Френк Кауфман.

 

_DSC2174_DSC2178_DSC2226_DSC2227 _DSC2230 _DSC2231 _DSC2232 _DSC2238 _DSC2239 _DSC2255

 

 

 

 

Коментарі
  • Мудрец!
    Что тут скажешь? читал года два назад его лекции. много умного толкует. жаль мало кто понимает истину.

  • Хорошие лозунги, культурные люди, идут спокойно
    по тротуару. Спасибо за цивилизацию.

  • добре, що такі акції проходять.
    хоча путіну вони, ні к чєму. він анатомічно не знає що таке розум

  • А в Чернівцях є буддисти? Цікаво було б почути, що вони про події в країні думають.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини