Студентське самоврядування проголосило курс на активний розвиток

27.02.2014

У ході революційних подій в Україні активізувалася частина студентства, яка прагне докорінних змін не лише у системі освіти, але й в органах студентського самоврядування, повідомляє сайт ЧНУ.

26 лютого у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбувся круглий стіл на тему: «Роль студіюючої молоді в суспільно-політичному житті краю». У заході взяли участь представники кількох буковинських вузів – ЧНУ ім. Ю.Федьковича, БДФУ, БДМУ, КНТЕУ.

На порядок денний круглого столу винесли наступні питання:

1.      Проблеми студентського самоврядування у Чернівецькій області.

2.      Розроблення нового положення студентського самоврядування.

3.      Пропозиції кандидатур на ключові посади в обласному управлінні освіти.

Про мету змін та шляхи вирішення проблем студентського самоврядування розповідає Тарас Прокопаспірант Чернівецького національного університету, історик, один із лідерів чернівецького Майдану:

–        Студенти вищих навчальних закладів сьогодні прекрасно розуміють те, що наша система освіти потребує змін. Але, разом із тим, змін, повної реформації потребує і наше самоврядування, що є важелем впливу молоді на систему освіти, діяльність університету. Кожен університет має мати автономність, і самоврядування ЧНУ, до прикладу, не може вказувати, як діяти БДМУ чи БДФУ. Однак повинна бути певна структура, яка координуватиме діяльність органів студентського самоврядування а області. На нинішній момент ми домовились про те, що буде створена робоча група, яка напрацьовуватиме нове положення про студентське самоврядування, щоб воно відповідало потребам нашого часу.

Також Тарас Прокоп назвав проблеми самоврядування ЧНУ, які, на думку студентства, варто вирішити першочергово. Серед них, зокрема, такі:

·        Застаріле положення про самоврядування;

·        Нечітке фінансування органів студентського самоврядування;

·        Непрозоре нарахування коштів зі спецфондів;

·        Недостатнє інформування студентів про діяльність органів самоврядування.

Отже, основним рішенням круглого столу стало створення робочої групи, яка має працювати над удосконаленням положення про студентське самоврядування. За словами Тараса Прокопа, підготовка попередньо зразка документа планується через 2-3 тижні. До цього часу робоча група засідатиме щодня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини