На виставці у Києві покажуть маловідомі факти з життя Шевченка

27.02.2014

Урочиста церемонія відкриття виставки фото- та архівних документів і матеріалів «На вічному шляху до Тараса» відбудеться у четвер у Центральному державному архіві-музею літератури і мистецтва України.

Про це повідомляє прес-служба Державної архівної служби.

«В експозиції представлено архівні документи і матеріали з 25 державних архівних, музейних та наукових установ України, Росії, Литви, Казахстану та Польщі, що дає змогу ознайомитися з маловідомими сторінками життя та діяльності Шевченка, його духовними цінностями та світоглядними орієнтирами, а також людей з оточення поета, простежити вплив постаті та творчості Кобзаря на розвиток українського культури», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, виставка дає змогу переглянути кадри кінохроніки з фондів Центрального державного архіву кінофотофонодокументів України ім. Г.С.Пшеничного та Російського державного архіву кінофотодокументів та архівні документи з фондів Центрального державного історичного архіву України.

Серед них, зокрема, запис у метричній книзі церкви Іоанна Богослова с. Моринці Звенигородського повіту Київської губернії про народження Т.Г.Шевченка 25 лютого 1814 р., лист міністра народної просвіти С.С.Уварова до київського, подільського і волинського генерал-губернатора Д.Г.Бібікова про призначення Т. Шевченка вчителем малювання Київського університету Св. Володимира від 15 березня 1847 р., унікальні рукописи Тараса Шевченка з фондів Інституту ім. Т.Г.Шевченка НАН України тощо.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини