Лісівники повідомили, що у 2014 році збільшать площу природно-заповідної території Чернівецької області

17.02.2014

загруженное (2)13 лютого 2014 року в адмінприміщенні ДП «Чернівецьке лісове господарство» відбулася колегія Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства за підсумками роботи лісогосподарських підприємств у 2013 році.

Щодо 2014 року, лісівники наголосили, що поточний рік буде непростим для лісової галузі Буковини. Це пов’язано із збільшенням податкового тиску, оскільки зросла у 2 рази так звана «попнева» плата, або   ставка збору за користування лісовими ресурсами. Виходити з цієї ситуації буде складно перш за все лісогосподарським підприємствам, які переважно заготовляють та реалізовують бук. Шляхи вирішення проблеми шукатимуть такі, які допоможуть втримати на плаву і підприємства, і не відобразяться на працівниках галузі.

У 2014 році планується зміна структури підпорядкованих облуправлінню підприємств, зокрема і реорганізація у мисливському господарстві. Це дасть змогу вести господарську діяльність  та виконувати функції, поставлені державою на лісогосподарські підприємства, ще більш ефективно та раціонально.

Заплановано і передачу частини держлісфонду в підпорядкування національних природних парків Буковини, щоб збільшити площу природно-заповідної території області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини