Капсули зі спеціями лікуватимуть рак

14.02.2014

img.phpВчені Луісвіллського університету, США, розробили незвичайне ноу -хау, яке може стати новим видом терапії проти раку. Фахівцями створені мініатюрні імплантати, що представляють собою капсули, начинені куркуміном — речовиною, на основі якого виготовляється всесвітньо відома приправа каррі.

Про протипухлинних властивості куркуміна вченим відомо давно: він приводить до всихання пухлин приблизно на третину і гальмує відтворення шкідливих клітин. Проблема полягала в тому, що для впливу цього компонента на клітини пухлин був необхідний найбільш ефективний спосіб транспортування антираковою субстанції. Наприклад, з’їсти ту кількість спеції, яка б надавала лікувальну дію, людині вкрай важко. До того ж фахівці з’ясували, що вживання в їжу спецій не виробляє того ефекту, про який можна було б говорити як про серйозну терапевтичну стратегію в справі лікування раку.

Луісвіллські вчені вирішили розробити технологію, яка б дозволяла доставляти куркумін безпосередньо до пухлини. Для цього вони уклали спеції в мініатюрні розчинні капсули по 2 міліметри в довжину, які медики могли імплантувати у вогнище запалення. Досліди з участю мишей, що проводилися протягом чотирьох місяців показали, що на відміну від спецій у вигляді кормових добавок капсули-імплантати дійсно надавали потрібний медикам ефект — вони не давали раковим клітинам швидко ділитися, що зменшувало пухлини. Спеціалісти вважають, що куркумін, відомий своїми антиоксидантними та протизапальними властивостями, здатний блокувати активність гормонів, які стимулюють розвиток раку грудей. Зараз незалежні експерти намагаються з’ясувати, чи підвищить ефективність терапії цього виду раку пряме введення куркумина у пухлин, як це було в експериментах з мишами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи