Боротьба за воду для Чернівців. Поки що чернівчани митимуться)

13.02.2014

Тривалий фінансовий конфлікт між Чернівціобленерго і Чернівціводоканал вже призводив до сумних наслідків. Три роки тому чернівчани взагалі залишилися без води на кілька діб через борги водоканалу енергетикам. Зараз ситуація із заборгованістю Водоканалу за електроенергію  знов стала критичною. З 11 лютого почалося  відключення допоміжних насосних агрегатів і адмінбудівель організації.  Частина мешканців Чернівців(переважно тих, хто живе на верхніх поверхах багатоповерхівок відчули це на собі.

Прес-служба ОДА повідомляє, що у зв’язку з численними зверненнями чернівчан до голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва, а також у відповідь на лист на його ім’я від КП «Чернівціводоканал» щодо необхідності термінового втручання у ситуацію з відключенням комунального підприємства від електропостачання, керівник виконавчої влади краю звернувся до виконкому Чернівецької міської ради з вимогою оперативно вжити необхідні заходи.
Між водоканалом і енергопостачальною компанією було досягнуто домовленостей щодо реструктуризації боргу і відновлення водозабезпечення жителів Чернівців. Сьогодні, 13 лютого, комунальне підприємство «Чернівціводоканал» виконало перше фінансове зобов’язання, електропостачання підкачуючих насосних станцій водоканалу стабілізовано і протягом кількох годин відповідний тиск та якісне водопостачання помешкань чернівчан буде відновлено.
Департамент інфраструктури, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації здійснює моніторинг виконання зобов’язань КП «Чернівціводоканал» перед ПАТ «Чернівціобленерго» щодо реструктуризації фінансових зобов’язань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи