9 березня пропонують оголосити в Україні днем національного примирення

12.02.2014

Під час засідання організаційного комітету з відзначення на Буковині 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, яке відбулося сьогодні,голова правління обласного товариства «Просвіта» Остап Савчук

запропонував оголосити в Україні 9 березня днем національного примирення. Він, зокрема, сказав, що президія крайової «Просвіти» ініціюватиме звернення до органів влади, політичних сил і громадських організацій, всіх жителів не лише Буковини, але й України у день відзначення ювілею Тараса Шевченка 9 березня утриматися від будь-яких протестних акцій, а вшанування Кобзаря має відбутися без політики. Відзначення 200-річчя Тараса Шевченка, за словами Остапа Савчука, має стати днем примирення, порозуміння і єдності.

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв, який провів засідання оргкомітету, підтримав ініціативу громадської організації. Він, зокрема, висловив надію, що Буковина вкотре має можливість під час ювілейних заходів з нагоди 200-річчя Тараса Шевченка продемонструвати всій Україні свою толерантність і європейськість. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини