Звернення депутатів-регіоналів щодо майбутньої сесії

04.02.2014

defau676767ltЗАЯВА
фракції Партії регіонів у Чернівецькій обласній раді

Представники трудових колективів, бюджетних установ та організацій області у ці дні масово звертаються до політичних сил краю й депутатів всіх рівнів із наполегливою пропозицією повернутися до конструктивної роботи.

На жаль, рівень взаємної політичної ненависті та непримиренності в нашому краї, справедливо вказують люди, досяг критичної межі. Другий тиждень незаконно захоплено приміщення обласної ради та обласної державної адміністрації, пам’ятці архітектури завдано суттєвої шкоди.

Нам всім потім, після стабілізації ситуації, буде прикро і соромно дивитися в очі один одному. Особливо якщо вчителі, лікарі, пенсіонери, інші споживачі бюджетних асигнувань не зможуть отримувати зарплати та інші виплати. Це ще більше збурить громаду.

Організатори утримання в своїх руках будинку обласної влади мають звільнити і відновити приміщення, поки діє закон про амністію до учасників масових акцій протесту, і дати можливість працювати владі. Фракція Партії регіонів вважає, що приміщення обласної ради має бути звільнено до дня проведення сесії обласної ради, що дозволить депутатам вільно і конструктивно приймати рішення.

На засіданні колегії обласної ради 31 січня представники нашої фракції задля пошуку компромісів взяли на себе зобов’язання гарантувати включення усіх готових до розгляду питань до порядку денного і проведення результативних голосувань в атмосфері відкритості та гласності роботи представницького органу регіону. Ми чесно визнаємо допущені раніше помилки в організації роботи обласної ради, однак закликаємо колег з опозиційний фракцій сьогодні не повторювати їх. Досягти консенсусу з позиції сили неможливо.

Станом на сьогодні прийнято практично усі бюджети районів області та міст обласного підпорядкування. Неприйняття обласного бюджету на 2014 рік вже призвело до порушення чинного Бюджетного кодексу України.

Закликаємо представників опозиційних політичних сил та їх депутатів, невідкладно знайти механізми примирення в інтересах всіх мешканців нашої благословенної Буковини.

Керівник фракції Георгій Галиць

Коментарі
  • Демократично і розумно. Слабо опозиції прислухатися
    до голосу розуму і для блага народу Буковини?

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини