«Ви боїтеся поділитися владою, якої ще не маєте». Громадські активісти про народну раду.

04.02.2014

Пропонуємо цікавий репортаж кореспондента телеканалу «Чернівці»  Олександра Коркоїла про останнє засідання народної ради. Громадські активісти, запрошені на засідання проявили таки громадську активність і зауважили щодо популізму ради ( на погляд редакції “ЧТ”, це очевидна річ) і відсутності якихось практичних досягнень. Отже текст Олександра Коркоїла: 

Громадські організації краю звинувачують Народну раду в бездіяльності. За словами активістів, – лідери новоствореного колегіального органу проявляють недостатньо наполегливості по врегулюванні політичної кризи на Буковині. Зокрема, громадськість вимагає від Народної ради перестати займатися популізмом та перейти до більш рішучих дій. Серед пропонованого: захист євромайданівців від переслідування та реальні переговори по переформатуванню більшості в обласній раді.

Другий тиждень на Буковині функціонує Народна рада. Своїм завданням члени ради задекларували контроль за діяльністю виконавчої влади в області та захистом євромайданівців від переслідування. Сьогодні відбулося чергове засідання Народної ради, на якому розглядали можливість формування виконкому. Окрім вирішення політичних питань, члени президії запропонували поступово врегульовувати соціальні аспекти життєдіяльності краю.

Михайло Павлюк, член президії Народної рад: “Я б хотів підказати чи спрямувати громадські організації в тому напрямку. В нас найближчим часом в обласній раді повинна слухатися програма соціального розвитку області на 14 рік. Звіт голови, як виконана програма за попередній рік”.

Втім, така риторика членів Народної ради викликала обурення в присутніх на засіданні представників громадськості. Активісти закликали політиків не займатися розподілом посад та порожньою балаканиною, яка наразі не на часі. За словами представника ВО “Майдан” Ігоря Баб’юка, – необхідно налагодити комунікацію між Народною радою та рештою депутатів крайового парламенту та усунути гострі кути.

Ігор Баб’юк, ВО “Майдан”: “Ви знаєте прекрасно, що в обласній раді є депутати, які не належать до ПР чи комуністів, але в той же час через якісь особисті стосунки або через несприйняття якихось депутатів з Народної ради вони не готові спілкуватися, більше того вони висловлюються категорично проти конкретних осіб в НР. В той же час, вони підтримують ті процеси, які відбуваються в Україні”.

Припинити займатися популізмом та бездіяльністю закликав Народну раду громадський діяч Микола Малярчук. Твердить – якщо опозиція нездатна переконати провладних депутатів скликати сесію, то цим має зайнятися громадськість.

Микола Малярчук, громадський діяч: “Дайте нам будь-ласка, той список, дайте телефони, ми будемо з ними працювати, якщо ви сьогодні не набираєте 50 чоловік в обласній раді, то скажіть чому ви цього не робите? Через НР, через громадськість, робіть. Таке враження, що ви боїтеся поділитися владою, але ж влади ви ще сьогодні не маєте”.

Насамкінець, громадськість закликала Народну раду скоординувати спільні зусилля Авто та Євромайдану для досягнення кінцевої перемоги над режимом.

Олександр Коркоїл. Телеканал “Чернівці”.

Коментарі
  • Не розумію, Народна рада -це , як в СРСР- народний
    контроль чи народна дружина?

  • Треба всім депутатам сісти та вирішувати економічні,
    фінансові, господарські проблеми краю.
    Своєю боротьбою за владу ви підставляєте
    бюджетників, пенсіонерів, соціальні виплати і таке інше.
    Ви до тепер руйнували ,час вже до роботи.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини