Генпрокуратура України виявила в Родовід Банку зловживання на десятки мільйонів гривень

04.02.2014

Генеральна прокуратура України в результаті перевірки законності використання колишніми посадовцями Родовід Банку (Київ) коштів, наданих, зокрема, Національним банком України (НБУ), виявила зловживання на десятки мільйонів гривень, повідомляється на веб-сайті Генпрокуратури.

Згідно з повідомленням, перевірку завершено в січні 2014 року.

За даними Генпрокуратури, посадовці Родовід Банку й одного з комерційних товариств столиці складали завідомо фальшиві акти про надані послуги зі стягнення боргів і безпідставно виплачували останньому винагороду у великих розмірах.

“Унаслідок цих незаконних дій капіталізованому державою банку завдано понад 80 млн (гривень – ІФ) збитків. За підсумками перевірки за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України”, – зазначається з посиланням на заступника начальника відділу захисту фінансово-економічних інтересів держави Віктора Чечерського.

Генпрокуратура нагадує, що, згідно зі ст. 191 КК, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем карається позбавленням волі на термін від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або провадити певну діяльність на термін до трьох років і з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини