ВІдбулася нарада буковинського ВО Майдан. Протокол.

28.01.2014

На порядку денному наради обласного об’єднання ВО “Майдан” розглядали три питання:
Про суспільно-політичну ситуацію в країні та області.
Про заяву Ради обласного об’єднання ВО «Майдан» щодо підтримки Народної ради.
Про делегування представників ради ВО Майдан до громадської експертної комісії при обласній Народній раді.

Щодо першого питання виступали народні депутати Андрій Пишний, Максим Бурбак і Олександр Фищук. Далі – цитати з їхніх виступів.

Андрій Пишний: Завданням загонів самооборони називає “чергування, мобілізацію, гуртування”. Зауважує, що принциповий бій завтра відбудеться в стінах верховної ради, але на місцях відбувається не менш принциповий бій. “Друзі, нічого не бійтеся. За вами – українська Конституція”.

«Рішення приймають три опозиційні фракції, нікого не слухайте про розколи. Єдність є».

Максим Бурбак –

щодо обласної Народної ради: Ми звернулися до депутатів від ПР про їхній вихід з партії і фракції, наші двері відкриті. Перемовини тривають постійно. Папієв дав їм вказівку не контактувати з нами. На зареєстроване минулої суботи звернення щодо ектреного скликання позачергової сесії досі відповіді нема. Гайничеру на лікарняному (бажаю йому найшвидшого одужання), його заступник Маніліч у відрядженні, немає посадової особи, яка може скликати сесію.
Папієв втратив контроль над областю, адже в пятницю-суботу пройшли сесії районних рад, на яких приймалися районні бюджети – без прийняття обласного бюджету».

щодо п’ятничних подій: Написав заяву до прокуратури щодо перешкоджання виконанню депутатських повноважень – адже в приміщення облради на сесію не пускали. Подібні заяви мають намір писати депутати облради, яких не допустили на сесію, і, за словами нардепа, представники ЗМІ – за перешкоджання журналістській діяльності.

«Папієв втратив контроль над областю, адже в пятницю-суботу пройшли сесії районних рад, на яких приймалися районні бюджети – без прийняття обласного бюджету».

Нардеп Фищук:

«Сьогодні апаратну нараду офіційне керівництво області провело за межами ОДА. Ми як депутати маємо право запитувати від керівників управлінь і департаментів інформацію про їх діяльність. Вони мають нам її видавати. Частина управлінь її надає і ми її отримуємо. Але такими своїми діями Папієв поставив людей, як кажуть на Буковині, “межи жорна”.

Учасник обласного об’єднання ВО “Майдан” Петро Кобевко запропонував:

звернутися до місцевого МНС, аби у зв’язку з погодними умовами ті організували намети для обігріву людей на вулицях, і т.д.;
до дорожних служб – аби вони забезпечили постійне і вчасне прибирання снігу на дорогах для уникнення заторів тощо;
до місцевої міліції – аби в ці напружені дні вона приділила особливу увагу охороні правопорядку в області. Якщо міліція не встигає забезпечувати порядок – Народна рада готова надати їй на допомогу найкращих бійців з загонів народної самооборони. (від ред. – подібні намети МНС виставило за два дні до наради)

Щодо другого питання:

Рада ВО «Майдан» підтримала обласну Народну раду (текст заяви буде надіслано пізніше)

Щодо третього питання:

Обрано представників від «Майдану» до цієї експертної ради. Функції громадської експертної ради – вона буде запрошуватися на засідання Народної ради і з правом дорадчого голосу вноситиме пропозиції і впливати на якість прийнятих рішень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини