Тягнибок розповів деталі переговорів з Януковичем про зміну уряду

28.01.2014

images“Українська правда” розмістила коментар Олега Тягнибока щодо перемовин Януковича і опозиції та перспектив нового Уряду.

“Коли у понеділок піднімалося це питання, то звучав термін до одного тижня – питання створення нового уряду”, – сказав Тягнибок.

За його словами, президент змушений буде підписати указ про відставку Миколи Азарова з посади прем’єра.

“Якщо він не підпише, тоді перекреслюється вся схема (домовленостей – ред.). Тоді все перекреслюється і повертається назад”, – сказав Тягнибок.

Він припускає, що Янукович “поки не підписує, тому що у нього є певні бажання домовлятися, говорити”.

“Я так розумію, що йому потрібна кандидатура нового керівника уряду”, – сказав Тягнибок.

Він припустив, що президент хоче одночасно з указом про відставку уряду дати подання на призначення нового прем’єр-міністра.

Тягнибок зазначив, що під час зустрічі з опозицією йшлося також про те, що потрібно міняти не тільки уряд, а й систему влади.

Він нагадав, що президент пропонував опозиції сформувати уряд і взяти на себе відповідальність.

“Президент сказав: ви ж не згодні на те, що я забираю Азарова і призначаю Арбузова, Клюєва. Яка різниця? Уряд такий же. Та ж група людей. Тому я кажу – беріть на себе відповідальність”, – розповів Тягнибок.

Він зазначив, що було запропоновано два варіанти: або опозиція бере на себе повну відповідальність, або створюється коаліційний уряд.

Тягнибок розповів, що Янукович запропонував Яценюку посаду прем’єра, для реалізації євроінтеграції.

“Мовляв, ви ж мене критикували, що я завалив євроінтеграційний напрямок. Прошу дуже – ти будеш призначений прем’єром, от і реалізовуй євроінтеграцію”, – переказав Тягнибок.

На його думку, Янукович хоче завершити євроінтеграцію “руками опозиції”.

Свободівець пояснив, що опозиція “потрапила в ножиці”, так як відмова від відповідальності погіршить міжнародне становище країни.

“І Америка, і Європа на цьому наполягають – на формуванні якогось коаліційного уряду. Вони вважають, що це вихід із ситуації”, – пояснив він.

“З іншого боку, з якої радості ми будемо приймати спільну відповідальність за все, що робиться в державі. Ви зрозумієте, що значить зараз йти працювати в уряд, притому що держава фактично в дефолті, казна порожня?”, – сказав Тягнибок.

Коментарі
  • “Тягнибок зазначив, що під час зустрічі з опозицією йшлося також про те, що потрібно міняти не тільки уряд, а й систему влади. Він нагадав, що президент пропонував опозиції сформувати уряд і взяти на себе відповідальність.”
    – так какого черта вы устроили в стране хаос, когда при слове “відповідальність” у вас диарея?! ))) Твой друг еще не застрелился ? )))))
    Тягнибок, ты думал, власть это халява?! Это, братец, тебе не плюшки на базаре тырить. И не карпатский лес тырить.
    …Что, клоун, тяжела шапка Мономаха ? )))))

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини