Прем’єром, швидше за все, стане Порошенко, – політтехнолог

28.01.2014

Новим прем’єр-міністром, швидше за все, стане Петро Порошенко як людина, яка влаштовує опозиціонерів і має своїх прихильників і в середовищі влади. Про це у коментарі ІА ZIK заявив політтехнолог, директор компанії персонального та стратегічного консалтингу Berta Communications Тарас Березовець.

За його словами, приводу для ейфорії немає, поки президент не підписав прийняті сьогодні закони і поки вони не опубліковані в газетах «Урядовий кур’єр» і «Голос України». Водночас експерт переконаний, що у Партії регіонів достатньо тверезих людей для того, щоб, наприклад, не голосувати за введення надзвичайного стану – цих голосів на сьогодні в парламенті справді немає.

«Відставка Азарова – це є вимога і його власних однопартійців, оскільки ми знаємо, що в неділю була зустріч найбагатших людей України – Ріната Ахметова, Дмитра Фірташа і представників групи «Приват», на якій було вирішено домагатися від влади переформатування уряду, вимагати незастосування сили до протестувальників. І саме тому на зустріч з президентом 78 депутатів від ПР просто не з’явилися», – сказав Березовець.

Він прогнозує, що новим прем’єром може стати Порошенко. «Це великий шанс. Уряд може бути коаліційним. В ідеальному варіанті – із залученням представників опозиційних фракцій. В інтересах самого президента здійснити ротацію в уряді якнайшвидше, тому що коли немає легітимного глави уряду, то силова вертикаль буде втрачати бажання захищати цю владу», – вважає політтехнолог.

На його думку, Порошенко піде на це, тому що під нього зараз переформатується більшість у парламенті – доєднаються позафракційні і вийде частина депутатів з ПР.

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи