Максимально спростять візові процедури для українців, яких переселили з Польщі впродовж 1944-1945 років

16.01.2014

imagesНа адресу обласної державної адміністрації надійшов лист Міністерства закордонних справ України, в якому зазначено, що зважаючи на численні звернення громадян України, які впродовж 1944-1945 років були переселені з території Польщі до України відповідно до Угоди щодо евакуації польських громадян з території СРСР та українського населення з території Польщі від 09.09.1944 року, з проханням сприяння у спрощенні порядку оформлення їм віз для в’їзду до Республіки Польща з метою відвідання колишніх місць проживання. Повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

Відтак департаментом консульської служби Міністерства закордонних справ України це питання було порушене перед МЗС Республіки Польща.

Польська сторона, за повідомленням МЗС Республіки Польща, готова максимально спростити візові процедури для зазначеної категорії українських громадян. Візи для в’їзду до Польщі таким заявникам пропонується оформлювати на підставі оригіналів документів, що підтверджують факт їх переселення з території Польщі до України. У випадку позитивної візової історії такі візи видаватимуться з терміном дії 2 або 5 років, йдеться у листі.

Підготувала Альона Чорна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини