Українському селу обіцяють гроші

10.01.2014

thumb-162fbef047fdb8460488ba19186eba08Держава направлятиме бюджетні кошти на розвиток сімейних ферм, дрібнотоварного виробництва і заготівельних кооперативів

В Україні цього року вперше планується виділити кошти на розбудову артезіанських свердловин у селах. Також відновиться програма будівництва житла на селі, до якої долучаться центральний і місцеві бюджети.

Про це повідомив Микола Присяжнюк, міністр аграрної політики та продовольства, як повідомляє прес-служба міністерства.

«Президент поставив завдання, щоб за бажанням досягти високих показників ми не втратили українське село. Щоб глобалізація і негативні наслідки ринкової економіки не знищили його. І сьогодні ми вчасно зупинили цю негативну реакцію. Сьогодні практично всі бюджетні кошти ми направляємо на розвиток сімейних ферм, збереження українського села, на розвиток на дрібнотоварного виробника і заготівельні кооперативи», ― повідомив міністр.

За словами пана Присяжнюка, вже кілька років поспіль виплачується дотація за збереження та утримання молодняку ВРХ, компенсується вартість придбання доїльного та охолоджувального обладнання та надається дотація за здачу худоби на забій.

Підготувал Альона Чорна

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини