Деяких громадян Грузії не пускають в Київ та завертають на кордоні

25.12.2013

georgia..Посольство Грузії в Україні надіслало ноту до МЗС України задля роз’яснень щодо “списку персон нон-грата”, який оприлюднив регіонал О.Царьов. Про це повідомили у прес-службі МЗС, передає УНН.

“Ноти до МЗС від посольства Грузії надходили”, — підтвердив в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС Василь Зварич.

При цьому прізвища осіб, про яких йдеться у МЗС не повідомляють. За словами речника ноти будуть розглянуті міністерством.
При цьому грузинська сторона повідомила, що деяких громадян Грузії уже не пускають у Київ та “завертають на кордоні”. Про це повідомив посол Грузії в Україні Михеїл Уклеба.

Він підтвердив, що серед громадян Грузії, яких уже не пустили до України журналіст грузинського телеканалу “Руставі-2” Давіда Каркулія та бізнесмен Георгій Кіквадзе.

Нагадаємо, що до так званого “списку Царьова” потрапив і екс-президент Грузії Михеїл Саакашвілі.

Вчора на підсумковій прес-конференції міністр закордонних справ Леонід Кожара повідомив, що до компетенції МЗС не входить забороняти в’їзд іноземним громадянам та особам без громадянства в Україну.

Сьогодні також прес-служба СБУ повідомила, що рішення щодо заборони в’їзду до України іноземцям з міркувань національної безпеки приймають окремо по кожному громадянину, а не “списком”. При цьому в СБУ не уточнили, кому саме був тимчасово заборонений в’їзд у листопаді-грудні цього року.

Нагадаємо, вчора в українських ЗМІ з’явилася інформація про те, що Міністерство закордонних справ України і Служба безпеки України задовольнили запит народного депутата фракції Партії регіонів Олега Царьова про заборону в’їзду в Україну 36 осіб, серед яких екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, 29 інших громадян Грузії, 5 громадян США і 1 громадянин Сербії. В той же час в прес-службі МЗС вчора заявили, що не мають інформації про заборону на в’їзд М.Саакашвілі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини