На Буковині циркулюють респіраторно-синцитіальний вірус, аденовірус та віруси парагрипу

23.12.2013

lab3Впродовж вересня-грудня за даними оперативного моніторингу з приводу гострих респіраторних вірусних захворювань за медичною допомогою звернулось понад 39 тис. буковинців – більше 4% мешканців області.

«З жовтня на Буковині проводиться щотижневий епідеміологічний аналіз захворюваності на гострі респіраторні вірусні захворювання. За цей час госпіталізовано майже 2 тис. хворих, випадків грипу не зареєстровано», – повідомила начальник головного управління Держсанепідемслужби у Чернівецькій області Ноталія Гопко.

Вона відзначила, що за результатами лабораторних досліджень підтверджено циркуляцію респіраторно-синцитіального вірусу, аденовірусу та вірусів парагрипу 1-го, 2-го та 3-го типу. «За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я в епідемічному сезоні 2013-2014 років у країні прогнозується переважна циркуляція вірусів грипу А/Каліфорнія(H1N1), A/H3N2/Вікторія, B/Массачусетс», – сказала Наталія Гопко.

«Усі зазначені вище штами ввійшли до складу актуальних сезонних вакцин проти грипу на сезон 2013-2014 років як такі, що рекомендовані ВООЗ для виробників грипозних вакцин», – відзначила начальник управління організації лікувально – профілактичної роботи та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення облдержадміністрації Марія Поліщук.

Директор департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення облдержадміністрації Ігор Шкробанець підкреслив, що загалом на Буковині епідеміологічна ситуація стабільна і спокійна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини