У кожній десятій бібліотеці українці можуть навчитися працювати з комп’ютером

20.12.2013

libraryНаразі у кожній десятій бібліотеці українці мають змогу навчитися працювати з комп’ютером. Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроекту №3710 “Щодо підтримки інформатизації публічних бібліотек”. Як зазначається у документі, наразі одним із пріоритетних напрямків розвитку України є формування громадянського суспільства з високим рівнем освіченості, інформованості та культури. Одним із механізмів є створення мережі модернізованих публічних бібліотек, у яких українці зможуть отримати швидкий та якісний доступ до мережі Інтернет.

“Тобто, бібліотеки у 8 із 10 районів в Україні надають доступ до інтернету та ІКТ. Лише протягом вересня 2010 – вересня 2013, більше 7,4 млн осіб скористались комп’ютерами та інтернетом у модернізованих публічних бібліотеках. За посередництва публічних бібліотек понад 16% населення отримали доступ до ІКТ. За цей же період, щонайменше 604382 особи навчилися користуватися комп’ютером у публічних бібліотеках. Кожна десята бібліотека в країні навчає людей працювати з комп’ютером”, – йдеться у поясненні.

В цей же час, законопроектом передбачається віднести видатки на абонентну плату за послуги інтернет-зв’язку, які надаються операторами та провайдерами телекомунікацій з широкосмуговим доступом до переліку захищених видатків статті 55 Бюджетного кодексу України для публічних бібліотек.

Нагадаємо, за словами голови Комітету ВР з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченко, сьогодні вже понад 2 тис. сучасних бібліотек надають соціально-орієнтовані послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини