Туберкульоз Євромайдану не загрожує, – координатор медслужби

20.12.2013

imgpreview (2)Санітарно-епідеміологічна ситуація на Євромайдані залишається стабільною, а кількість захворювань не відрізняється від загальної статистики у державі.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив координатор медичної служби Штабу національного спротиву Олег Мусій.

За його словами, повідомлення, які готувало Міністерство охорони здоров’я про начебто загрозу туберкульозу та інфекцій на майдані, – не відповідають дійсності.

«Протягом двох останніх тижнів за домовленістю з управлінням охорони здоров’я Києва поряд з Майданом працювали два мобільних флюорографи, де учасники акції спротиву могли пройти обстеження. Жодного випадку захворювання з діагнозом туберкульоз не було виявлено», – повідомив Олег Мусій.

Він також розповів, що в місцях ночівлі учасників акції опору – у будівлях КМДА, колишньому Жовтневому палаці, Будинку профспілок – щоденно проводиться дезінфекція приміщень.

«Суттєвих претензій з боку санепідеміологічних служб до нас висловлено не було. На їхнє прохання ми забезпечуємо волонтерів на кухнях разовими рукавичками, шапочками і масками», – наголосив координатор медслужби.

Мусій повідомив, що забезпеченість медслужби персоналом становить майже 90 відсотків.

З огляду на ротацію медперсоналу, він закликав добровольців телефонувати на гарячу лінію медслужби 063-197-03-03 і пропонувати свої волонтерські послуги.

«Також велика подяка підприємцям і фармацевтичним фірмам, які надають нам допомогу в медикаментах. Вони просили не називати їх з відомих причин. Їхня допомога є дуже важливою», – сказав Олег Мусій.

Коментарі
  • Благодаря тому, что МОЗ выделил на майдан 2 мобильных флюорографа, ситуацию можно хоть как-то контролировать. Но тем не менее, не все люди проходят проверку (особенно неблагополучные категории населения), а инкубационный период у туберкулеза достаточно большой. Я бы все-так задумался и не переставал применять меры предосторожности.

  • Глупо верить сомнительным врачам-координаторам с майдана. Все-таки я привык доверять специалистам и больше верю словам МОЗ, тем более нас просто предупредили о рисках подхватить инфекционное заболевание на майдане. И это правильно! Столько людей там собралось, поди знай кто там здоров, а кто болен.

  • Одним посади і гроші, другим- хвороби та бідність –
    такий закон революції.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини