Цьогоріч зарплату найчастіше підвищували “айтішникам” – дослідження

20.12.2013

77058904_zarplata_i_rabochiyПротягом 2013 року найчастіше компанії підвищували заробітну плату працівникам сфери IT. Відповідні результати дослідження оприлюднив Міжнародний кадровий порталі HeadHunter Україна.

За даними дослідження, компанії, що працюють у сфері IT можна назвати лідерами тотального перегляду зарплат. Більше половини опитаних компаній зазначили, що в них намічено або вже пройшло підвищення зарплат для всіх співробітників.

Найчастіше підвищення становить 10 і більше відсотків від існуючого рівня зарплати, що є одним із найвищих показників у зазначеній категорії.

Дані були отримані в результаті опитування HR-директорів українських компаній, ТОП-менеджерів і власників бізнесів, проведеного в липні-серпні 2013 року. В опитуванні взяли участь 600 респондентів із різних регіонів України.

Нагадаємо, за 5 років в Україні планують вчетверо збільшити кількість “айтішників”. Для ефективного та результативного розвитку галузі, наразі в Україні впроваджується низка нововведень.

Так у Верховній Раді України наразі зареєстровано законопроект, який дозволить стимулювати розвиток вітчизняних ІТ-компаній. За словами голови Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченка, податкові стимули, які передбачені законопроектом №2063, дозволять вивести з “тіні” українські ІТ-компанії.

“Зміни до Податкового кодексу, які ми пропонуємо у законопроекті, дадуть можливість створити привабливий бізнес-клімат у галузі ІТ та високих технологій. І тоді українські розробки та стартапи стануть цікавими як для внутрішніх інвесторів, так і для закордонних компаній”, – переконаний парламентарій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи