Названі найдешевші способи захисту від грипу

20.12.2013

thumb-d315dc4101dca9a4a54abf5b18f6ab57Для зміцнення імунітету людині необхідні вітаміни С і В12

Зима — сезон традиційного розгулу грипу. Як захиститися в цей холодний і малосонячний час року від цієї неприємної хвороби? Відомо як — зміцнюючи імунітет. Українські медики нагадали про найбільш недорогі і всім доступні способи підтримки імунітету людського організму.

Для зміцнення імунітету людині необхідні вітаміни всіх груп, але в першу чергу — вітаміни С і В12. Вони містяться у всіх цитрусових. Також потрібні такі речовини, як селен (він є у вівсяній і гречаній крупах), цинк, мідь і марганець (дуже багато в горіхах ). Крім того, для імунітету необхідне залізо (один з важливих джерел заліза — м’ясо) і бактерицидні фітонциди, якими багаті цибуля і часник.

Але є ще один чудовий засіб, що зміцнює імунну систему, про який нагадують українські фахівці. Це — свиняче сало, перетерте зі спеціями. З спецій рекомендуємо імбир, корицю і гвоздику. Оптимальна кількість такої страви в день — 4 чайні ложки, повідомляє medikforum.ru.

Якщо ви не дуже любите сало, його можна замінити рослинним маслом першого віджиму (нерафіноване). У соняшникову або оливкову олію додайте ті ж спеції і їжте на день по чайній ложці на день. Інший варіант — додавати цю масу в каші, салати або гарніри. Правда, олія повинна бути непрострочена і правильно зберігатися. Крім того, врахуйте, що вже «приправлене» масло зберігати слід у скляній пляшці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи