Михайло Ходорковський вилетів до Німеччини

20.12.2013

07e4711b1654b316802bf3d61b86016ae36d063eПісля звільнення Ходорковський М.Б. звернувся з особистим проханням про оформлення документів для виїзду за кордон. Про це УНН повідомили у прес-службі ФСВП Росії. “Після звільнення він вилетів до Федеративної Республіки Німеччина, де проходить лікування його мати. Наголошуємо, що виліт відбувся на її прохання і документи на виїзд оформлялися за його особистим зверненням”, – йдеться в повідомленні. “Керуючись принципами гуманності, постановляю: помилувати засудженого Ходорковського Михайла Борисовича, 1963 року народження, уродженця м. Москви, звільнивши його від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі”, – йдеться в тексті указу.

Указ набирає чинності з дня його підписання. Зазначимо, на початку грудня стало відомо, що російська прокуратура висунула нові обвинувачення колишньому нафтовому магнату Михайлові Ходорковському. В той же час, вчора В.Путін розповів, що збирається помилувати М.Ходорковського.

Тоді ж прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, коментуючи можливу амністію бувшого нафтового магната заявив, що під закон про амністію до 20-річчя Конституції не потраплять Михайло Ходорковський і засуджені учасниці панк-гурту Pussy Riot.

Нагадаємо, Михайло Ходорковський, якого арештували у 2003 році, відбуває покарання за розкрадання, ухилення від сплати податків і шахрайство. Очікувалося, що він вийде на волю у 2014 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи