Вчені забороняють їсти смажену рибу

19.12.2013

thumb-ac3b690e5a0f711e109bbdb34dd19ccaСмажена риба не просто втрачає корисні елементи, а й призводить до інсульту.

У тих, хто регулярно вживає в їжу смажену рибу, підвищується ризик розвитку інсульту — з’ясували вчені з університету Еморі, Атланта, США.

В проведеному вченими дослідженні брали участь 21675 осіб, середній вік яких — 65 років. Добровольці пройшли медичне обстеження і заповнили анкети про те, як часто вони їдять молюсків, тунця, смажену і не смажену рибу.

Поділ за методами приготування риби пов’язаний з тим, що Американська кардіологічна асоціація радить їсти жирну рибу двічі на тиждень або частіше, однак процес смаження руйнує корисні жирні кислоти Омега-3, що містяться в рибі.

Результати роботи, опубліковані в журналі Neurology, показали, що кількість інсультів у учасників дослідження, що вживали в їжу в основному смажену рибу, вище, ніж у інших, передає zdorovoepitanie.info.

Вчені також виявили, що менше чверті учасників виконує рекомендацію їсти жирну рибу як мінімум двічі на тиждень. Тому висновок для зниження ризику інсульту: їсти рибу частіше і готувати її іншим способом, ніж смажити.

Британська кардіологічна асоціація та НДІ харчування РАМН також радять вживати рибу з високим вмістом Омега-3 для профілактики серцевого нападу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини