У Чернівцях два автомобілі “швидкої допомоги” обладнали тривожною кнопкою

19.12.2013

fotoo_049У зв’язку з почастішанням нападів на працівників «швидкої», керівництво Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Чернівецькій області потурбувалося про безпеку працівників служби.

“Спільно із Управлінням ВДСО МВС України у Чернівецький області ми уклали угоду про встановлення «Тривожної кнопки» на автомобілях «швидкої», – каже директор Центру ЕМД та МК Володимир Єленєв. – Наразі такі кнопки встановлено на двох каретах, бригади яких – реанімаційна та психіатрична – мають найбільший ризик нападу”.

Як пояснив В. Єленєв, через систему GPS спеціальна кнопка з’єднується з диспетчерською Державної служби охорони. У разі натискання на неї, зв’язок спрацьовує й одночасно на інтерактивній карті ВДСО відображається місцезнаходження автомобіля «швидкої». Відтак за лічені хвилини йому на допомогу прибуває найближче дислокована бригада охоронців. За словами Володимира Володимировича, попередньо працівники служби екстреної медичної допомоги та ВДСО провели навчання і практичні тренінги.

Для посилення безпеки бригад «швидкої» Центром ЕМД розроблено також проект договору про співпрацю із ВДСО МВС України у Чернівецький області щодо можливості виїздів груп оперативного реагування у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, які загрожують життю та здоров’ю працівників ШМД та при нападах на бригаду. У цьому разі, отримавши повідомлення, диспетчер служби «103» передасть повідомлення черговому ВДСО для подальшого скерування бригади охоронців.

Що ж до «тривожних кнопок», то за понад тиждень їх експлуатації скористатися ними у реальній ситуації працівникам «швидкої», на щастя, не довелося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи