Остаточна ціна на газ – 268,5 доларів, – Азаров

18.12.2013

azarovЗнижена ціна на російський газ для України – остаточна. У переговорах поставлена крапка. Про це заявив на засіданні Кабінету міністрів прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Прем’єр-міністр наголосив, що знижка на газ до ціни в 268,5 дол. діятиме до 2019 року – терміну закінчення дії контракту на закупівлю газу між НАК Нафтогаз України з російським Газпромом від 2009 року, повідомляє Кореспондент.net.

“Глава держави домовився про економічно обґрунтовану ціну на газ з 1 січня 2014 року і до кінця дії контракту (підписаного 19 січня 2009 року)”, – зазначив Азаров.

Прем’єр-міністр нагадав, що 17 грудня в Москві було підписано широкий спектр домовленостей, які дозволять відновити економічне зростання в Україні, а зекономлені кошти відкривають нові перспективи для країни.

Як повідомляє джерело, керівники Газпрому і Нафтогазу України Олексій Міллер і Євген Бакулін за підсумками засідання українсько-російської міждержавної комісії 17 грудня в Москві підписали доповнення до контрактів на закупівлю і транзит газу. Подробиці поки не відомі.

Нагадаємо, що згідно з чинним контрактом від 19 січня 2009 року, ціна на газ для України становила 406 доларів за тисячу кубометрів і була найвищою в Європі.

Коментарі
  • Дьявол кроется в деталях. Вы “забыли” существенную деталь:
    “Коэффициент стоимости российского газа для Украины будет пересматриваться и утверждаться ежеквартально. Об этом по итогам заседания украинско-российской межгоскомиссии в Москве во вторник, 17 декабря ZN.UA сообщил источник в украинской делегации.”
    Заявленная цена – только для 1 квартала 2014 года, а дальше – в зависимости от “поведения”.
    Кроме того, газа надо будет покупать на 20% больше.

  • Молодці. Країні буде легше.
    Добре, що поквартально.
    Елена, твої сусіди будуть срати тобі на голову ,
    а ти віддавай їм все своє добро задешево , не
    забудь підписати з ними договір про це.

  • И ещё. Снижения цены на газ для населения не будет. Так что людям от этих “телодвижений” ни холодно, ни жарко, зато миллиардеры съэкономят на модернизации энергоёмкого производства и получат дополнительную прибыль. Остаётся порадоваться за них.))))))))

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи