На Глибоччині міліціонери та освітяни замало уваги приділяють неповнолітнім, – прокуратура вже покарала винних

18.12.2013

1338533381-random2476-01_06_12Прокуратура Глибоцького району провела перевірки стану додержання законодавства, спрямованого на попередження вчинення злочинів та правопорушень неповнолітніми, а також поширення негативних проявів у їх середовищі.

Аналіз криміногенної ситуації свідчить про те, що вжиті профілактичні заходи є недостатніми. У 2013 році 9-ма неповнолітніми було скоєно 9 злочинів і 38 адмінпорушень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Прокурорською перевіркою встановлено, що працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей не виявляють та не ведуть облік осіб, які втягують дітей в антигромадську діяльність. Ще не налагоджена повною мірою робота щодо обліку дітей, які не відвідують школу, схильні до вчинення правопорушень, жебракування, вживання алкоголю, наркотиків і психотропних речовин.

Адміністрації навчальних закладів та органи Управління освіти Глибоцької райдержадміністрації не завжди володіють інформацією про дітей, які вчиняють правопорушення. Свідченням неналежної профілактичної роботи є і те, що цьогоріч на неповнолітніх було складено втричі більше адміністративних протоколів, ніж у минулому році. Через відсутність належного контролю з боку Управління освіти не всі діти своєчасно приступають до навчання, а це іноді призводить до скоєння ними злочинів.

«До прикладу, неповнолітній мешканець смт. Глибока, який ніде не працює і не навчається, вчинив кримінальне правопорушення. Ще в жовтні 2012 року прокуратурою району було внесено подання на адресу начальника Управління освіти, в якому вказувалось, що цей підліток потребує охоплення навчанням. Однак жодних дій вжито не було, а хлопець вдруге скоїв злочин», – розповідає заступник прокурора Глибоцького району Світлана Гуцуляк .

За наслідками перевірки прокуратурою району внесено подання на адресу начальника Глибоцького РВ УМВС України в Чернівецькій області та начальника Управління освіти райдержадміністрації, за результатами розгляду яких двох посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини