В Україні лише 1,1% дітей практично здорові

16.12.2013

zdorovi_rebenokРезультати комплексних клініко-лабораторних та функціональних обстежень дітей показали, що тільки 11 з 1000 обстежених дітей практично здорові, що склало всього лише 1,1 %. Водночас, за даними офіційної статистики, цей показник становить 30 %, пише ZN.UA.

Академік НАМНУ, завідувач кафедри педіатрії Національного медичного університету імені Богомольця Віталій Майданник повідомив, що результати комплексних клініко-лабораторних та функціональних обстежень дітей викликають тривогу фахівців.

“Майже 18% з обстежених дітей мають чотири хронічних захворювання, а 14,6 % – п’ять і більше. Це говорить про значне поширення хронічних захворювань, з яким навряд чи впораються лікарі загальної практики, закінчивши курси”, – зазначив завкафедрою педіатрії. На педіатрію в програмі перепідготовки лікарів загальної практики відведено 28 годин. “У МОЗ повідомляють, що терапевти, вузькі фахівці (у тому числі, і патологоанатоми), хоч і під страхом звільнення, але все ж таки пройшли курси перепідготовки. При цьому знехотя, але називають цифру: на педіатрію в програмі відведено цілих 28 годин”, – пише видання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини