Український короткометражний мультик про “Дівчинку з риб’ячим хвостом” можна подивитись у 3D

12.12.2013

77848Сьогодні в 16-ти містах України стартує прокат другої добірки українських короткометражок “Українська нова хвиля. Романтика”. Як і в першу добірку, сюди увійшли роботи молодих українських режисерів. Цього разу відібрали фільми романтичної тематики. Усі вони вже приймали участь в українських фестивалях – Одеському, “Молодість” та “Крок”. Усього покажуть сім фільмів. Більшість із них або комедії, або просто ліричні роботи.

Про це повідомляє gazeta.ua.

Перший фільм в Україні заради якого видали 3D-окуляри була “Дівчина з риб’ячим хвостом” в стерео від режисера Сергія Мельниченка. Ліплена жовта голова, два хвостики, простенька сукня і ззаду риб’ячий синій хвіст. Малеча вважає себе і дивною, і особливою. Зустрічає сірого Залізного Вовка, у якого в животі годинниковий механізм – коліщата та залізні винти. Разом їдуть по мрію Дівчинки. Для цього вона має знайти ключ, що її відкриє.

Анімаційні фільми безперечно достоїнство цієї добірки. “Дівчина з риб’ячим хвостом” – весела, в міру страшна та філософська казка, де кожен епізод витриманий в стилістиці сну. “Шукай двері по собі”, – дівча згадує мудрість Залізного Вовка. Малює крейдою на сірій стіні двері для свого зросту і заходить до кімнати без допомоги ключа.

Анімація “Русалка” Олександра Бубнова усього на одну хвилину. “Романтики та лірики там не дуже багато. Вона була зроблена в рамках проекту серіала про пригоди печерного чоловіка і його подружки. Але серіал не склався. Лишилися такі маленькі мультфільми”, – пояснює Олександр Бубнов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи