Спеціальності, які були найбільш затребуваними в Україні у 2013 році

12.12.2013

1331944У році, що завершується, найактивнішими у залученні співробітників в Україні були компанії, що працюють в аграрному та IT-секторах.

Більш ніж третина аграрних підприємств збільшили кількість вакансій за стратегічними напрямами своєї діяльності, і ще стільки ж розширювали бізнес в цілому. В IT-секторі таких було відповідно 41% і 34%. Такі дані містяться в дослідженні актуальних тенденцій на ринку праці, проведеному рекрутинговою компанією Hudson Global і порталом HeadHunter. Вибірка включала в себе більш ніж 600 респондентів топ-менеджерів, директорів з персоналу і власників компаній, які ведуть бізнес в Україні з чисельністю персоналу від 50 осіб.

Олексій Юрченко, гендиректор Hudson Global в Центральній і Східній Європі, зазначає, що в цілому кадрові тенденції українських і європейських компаній схожі. Понад 40% компаній фіксують зниження обсягів продажів і відповідно – доходів.

Однак те, що на скорочення штату пішли лише 20% компаній, говорить про те, що більшість зберігає оптимізм і надію на поліпшення бізнес-клімату.

Лідерство за кількістю скорочень утримують компанії, що працюють у сфері будівництва та нерухомості – тут до оптимізації штату вдалися 18% опитаних компаній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи