На Буковині вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

12.12.2013

dsc_0090_2Сьогодні, 12 грудня, на Буковині відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за участі представників крайової виконавчої та представницької влади, повідомляє прес-служба ОДА.

Традиційно щороку у ці дні відбувається вшанування «чорнобильців» – за мужність, самовідданість і героїзм, які вони проявили під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Організовуються зустрічі, культурно-мистецькі, просвітницькі та меморіальні заходи задля гідного пошанування тих людей, які ризикували своїм життям та здоров’ям, долаючи наслідки найжахливішої у новітній вітчизняній історії техногенної катастрофи.

Як зазначив заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Петро Рева, цього року буковинським чорнобильцям надано 2 квартири, в процесі закупівлі ще 1 квартира.

Крім того, з 1 грудня 2014 року Міністерством соціальної політики виконуватимуться дві бюджетні програми щодо комплексного медико-санітарного забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосування високовартісних медичних технологій і забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини