Європарламент у своїй резолюції підтримав українських демонстрантів

12.12.2013

Європарламент в резолюції “Про результати Вільнюського саміту і майбутнє Східного партнерства, зокрема, щодо України” , яка була проголосована у Страсбурзі в ході пленарного засідання ЄП, закликав до негайного початку роботі посередницької місії ЄС на “найвищому політичному рівні”, повідомляє УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

У прийнятому документі Європарламент закликав до “негайного початку нової повноцінної посередницької місії ЄС на найвищому політичному рівні, щоб досягти і допомогти в проведенні круглого столу між урядом, демократичною опозицією і цивільним суспільством і забезпечити мирне вирішення нинішньої кризи”.

При цьому у Європарламенті висловили солідарність з “демонстрантами за європейське майбутнє” і закликали чинну українську владу “поважати громадянські права і фундаментальні свободи зібрань і мирних акцій протесту”.

Також у документі згадані міжнародні зобов’язання України, відносно яких йдеться про те, що події у Києві “явно суперечать основоположним принципам свободи зборів і висловлювання думок”, а Україна є наразі головою в ОБСЄ і повинна захищати згадані цінності.

При цьому у резолюції висловлюється жаль з приводу “жорстоких подій, які сталися в ніч на 9 грудня 2013 року, коли силовики штурмували офіси опозиційних партій і незалежних ЗМІ та переслідували демонстрантів” У ЄП вважають ці події такими, що “можуть призвести до подальшої ескалації і без того напруженої ситуації”.

Також у документі міститься призив до української влади “взяти участь у переговорах з протестуючими, щоб уникнути ескалації насильства і дестабілізації в країні”. Також там міститься заклик до всіх політичних сил “гарантувати проведення законної, спокійної парламентської дискусії з економічної та політичної ситуації та перспективи майбутньої інтеграції з ЄС”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини