У Чернівецькій міській дитячій лікарні виходжують діток з екстремально низькою масою тіла від 500 грам (фото)

11.12.2013

Рік тому на повну потужність запрацювало нове хірургічне відділення Чернівецької міської дитячої лікарні. Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю.

«Як ви знаєте цей корпус будувався шість років. І за цей час кошторисна вартість цього об’єкту зросла до 60 мільйонів гривень, – зазначив секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. –  Наскільки мені відомо за рік роботи у цьому відділенні вилікувано 2624 дитини, проведено 1626 операцій. Хочу також зазначити, що після відкриття нового хірургічного корпусу, ми не забули про цю лікарню. Приміром цього року з міського бюджету було виділено приблизно один мільйон гривень на ремонт педіатричного корпусу».

Для довідки:

В лікарні розвинута діагностична інфраструктура: відділення променевої діагностики з двома рентгенологічними кабінетами, трьома кабінетами ультразвукової діагностики, клінічна та біохімічна лабораторії, ендоскопічні кабінети, кабінети функціональної діагностики, кабінет нейросонографії. Достатньо діагностичної апаратури. Фахівці підготовлені в провідних клініках України, Австрії, Ізраїлю, Німеччини, Нідерландів, Польщі, Румунії та США.

Лікувальна база забезпечена сучасним операційним, телемедичним, реанімаційним та ендоскопічним обладнанням. В операційних розгорнутий дуговий хірургічний цифровий апарат 5-го покоління, ендоскопічні стійки для хірургів, урологів та торакальних хірургів.

Сучасні палати інтенсивної терапії відділення анестезіології та реанімації забезпечують післяопераційне виходжування і новонароджених з екстремально низькою масою тіла (від 500 грам), так і дітей віком до 18 років.
За минулий рік в лікарні розгорнуто 60 хірургічних ліжок за профілем загальна хірургія, урологія та ортопедія-травматологія. В штаті хірургічного відділення затверджено 14 посад, з яких всі хірурги атестовані на відповідні категорії, а більша половина – на першу та вищу категорії. В хірургічному блоці працює 5 кандидатів медичних наук, два Заслужених лікаря України. Проліковано 2624 дитини, якими проведено 16 тис. 233 ліжко-дні. З пролікованих дітей прооперовано 1626 дітей, оперативна активність складає 62,4%. За минулий вдалось знизити лікарняну летальність, загально хірургічну та післяопераційну летальність.

В практику впроваджені нові методи діагностики та лікування: субопераційна цифрова слайд-рентгенографія, ендоскопічні операції на сечовивідних шляхах, торакоскопія та нейрохірургічні операції у дітей раннього віку.

У 2013 році лікарня відзначила 105-ти річчя від дня заснування.


 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини