На Буковині 7 працівників правоохоронних та контролюючих органів притягнуті до кримінальної відповідальності за корупцію

11.12.2013

DSC_0011(1)За 11 місяців складанням обвинувального акту закінчено розслідування у 37 провадженнях стосовно 42 корупціонерів. Про це повідомив вчора під час брифінгу прокурор Чернівецької області Павло Павлюк.

«Найбільша викрита сума неправомірної вигоди становить 810 тис. грн. Саме стільки вимагав заступник голови однієї з райрад міста Чернівців від директора товариства за погодження дозвільної документації на реконструкцію ринку. Кримінальне провадження скеровано до суду», – розповів він.

Павло Павлюк також зазначив, що судами вже постановлено обвинувальні вироки у кримінальних провадженнях, які розслідувано за новим кримінальним процесуальним законодавством. До прикладу, Шевченківський районний суд м.Чернівців у березні визнав винним у отриманні хабара начальника Чернівецької інспекції захисту прав споживачів. Йому призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із застосуванням ст.75 КК України (звільнення від покарання з випробуванням), з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на три роки. Засуджений також позбувся 7 рангу 4 категорії державного службовця.

«Разом із тим, за 11 місяців 2013 року до адміністративної відповідальності притягнуто лише чотирьох державних службовців переважно найнижчих категорій. Не зважаючи на неодноразові вимоги прокуратури, діяльність органів внутрішніх справ та служби безпеки в області ще не переорієнтовано на виявлення корупціонерів серед посадовців вищого рівня», – додав очільник прокуратури Буковини.

Павло Васильович повідомив, що в поточному році за корупційні правопорушення до кримінальної відповідальності притягнуто 7 працівників правоохоронних та контролюючих органів. Також до суду направлено обвинувальні акти про 17 злочинів, об’єктом яких є бюджетні кошти.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини