Сьогодні у Стокгольмі й Осло вручать Нобелівські премії за 2013 рік

10.12.2013

1331131Церемонії нагородження Нобелівськими преміями за 2013 рік відбудуться у вівторок, 10 грудня, в Осло та Стокгольмі. Про це повідомляє прес-служба Нобелівського фонду. У зв’язку з участю у панахиді за екс-президентом ПАР Нельсоном Манделою на нагородженні в Стокгольмі не будуть присутні наслідна принцеса Швеції Вікторія і глава уряду країни Фредрік Райнфельдт. З тієї ж причини не будуть перебувати у вівторок в Осло і норвезький кронпринц Хокон і глава уряду Норвегії Ерна Солберг.

Володарями Нобелівських нагород цього року стали в цілому 13 лауреатів, включаючи одну організацію. Найстаріший серед нобелівців – 84-річний володар нагороди з фізики Пітер Хіггс, наймолодший – 57-річний Томас Зюдоф, якому вручать нагороду в галузі медицини.

День вшанування лауреатів розпочнеться в Осло, де о 13:00 за місцевим часом (14:00 за Києвом) премію миру вручать Організації із заборони хімічної зброї ОЗХЗ “за великі зусилля з ліквідації хімічної зброї”. Від імені організації нагороду отримає її генеральний директор Ахмед Узюмджю. Продовжиться день в Стокгольмі, де у Концертному залі о 16:00 за місцевим часом (17:00 за Києвом) вручать Нобелівські нагороди в галузі літератури, медицини або фізіології, фізики, хімії та в галузі економіки, заснованої в пам’ять про Альфреда Нобеля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини