У Чернівцях освятили хрест-камінь Хачкар (фото)

09.12.2013

_dsc0062Урочисте освячення пам’ятного хреста-каменя Хачкара, встановленого на території Вірменської церкви Святих Апостолів Петра і Павла з нагоди 25-ї річниці трагічного Спітакського землетрусу відбулося 7 грудня. Це стало особливою подією для 26-ти вірменських сімей, які пережили цей землетрус і нині мешкають у Чернівцях.

Як повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю міськради, в урочистостях взяли участь секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, члени Всеукраїнської асоціації громадських організацій «Спілка Вірмен України» та Чернівецького обласного вірменського національно-культурного товариства “Аревік”, представники чернівецької вірменської громади, культурні діячі краю. На урочистому освяченні пам’ятного знаку були присутні також представники вірменської діаспори з різних регіонів та українські ліквідатори наслідків землетрусу.

Глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви Архієпископ Григоріс Буніатян виконав обряд освячення Хачкара та провів молебень.

Утримання пам’ятного знаку, виготовленого у Вірменії, здійснюватиметься за кошти Чернівецького обласного вірменського національно-культурного товариства “Аревік”.

_dsc0005 _dsc0016 _dsc0021 _dsc0040

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини