У Вікіпедії з’явилася стаття про “тітушок”

04.12.2013

1369135389У Вікіпедіїз’явилась  сторінка про «тітушок». Вона доступна українською та російською мовами.

Як йдеться у статті, «тіту́шки» – незаконні формування або бойові загони найманців-провокаторів спортивної статури, напівкримінальних елементів, гопників, які використовуються для залякування, побиття та розгону демонстрацій, для нападу на представників ЗМІ. У період Євромайдану – збірне позначення найманих провокаторів від Партії регіонів та співробітників у цивільному владних силових структур.

Стосовно етимології цього терміну, зазначається, що він походить від прізвища спортсмена з Білої Церкви Вади́ма Тіту́шка, який 18 травня 2013 року в Києві напав на журналістів Ольгу Снісарчук та Владислава Соделя. Напад було знято фотокореспондентами, що і слугувало основним доказом його провини в суді.

У матеріалі підкреслюється, що поняття «тітушки» має негативну конотацію. ««Тітушки» зазвичай мають характерний зовнішній вигляд: спортивні молоді люди в капюшонах і/або спортивній формі.(Часто закривають обличчя і відвертаються від камер). Вони розпочинають бійки з учасниками акцій протесту, домагаючись виведення масових заходів, незадоволених владою (наприклад, Євромайдана), за межі правового поля. Часто цей образ зливається з образом гопника, який встав на сторону реакційного сектора політикуму. У свою чергу представники влади вбачають в «тітушках» активістів опозиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини