Студенти ЧНУ здобули бронзу на міжнародному конкурсі мобільних систем

27.11.2013

YgrB0_aH8H4Команда факультету комп’ютерних наук Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича здобула ІІІ місце у міжнародному конкурсі  мобільних систем «Earth Rover-2013» у  Кишиневы (Молдова), який проходив у Технічному університеті Молдови на факультеті комп’ютерних наук, інформатики та мікроелектроніки з 13 по 17 листопада цього року. Серед учасників були команди Молдови, Румунії та України, зазначено на сайті ЧНУ.

Представляли Чернівецький університет студенти другого та третього курсів відділу  комп’ютерних систем: Олексій Астахов, Сергій Доскалеску, Віталій Бранашко, а допомагали їм Олексій Пшеничний та доцент кафедри комп’ютерних систем та мереж Інна Яковлєва.

Команда відділу комп’ютерних систем та мереж інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук розробила програмно-апаратний комплекс «AccessViolation», що становить мобільну, оснащену сенсорами машину, яка розвиває швидкість до 35 км/год. Програмно-апаратний комплекс «AccessViolation» керується штучним інтелектом або з пульта керування за допомогою технології «Wi-Fi». На пульт керування передаються координати GPS, рівень освітленості, температура, вологість повітря, покази сенсора прискорення.

За результатами фінальних змагань команда Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича здобула третє місце та була нагороджена грамотами і цінними подарунками.

1-L6b5SPTjU Mu3oQkcohSU

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини