Навіть затяті курці можуть швидко відновити здоров’я після відмови від куріння

22.11.2013

imagesНавіть курці зі стажем, що кинули палити після 65 років, можуть знизити ризик смерті від хвороб серця до показників людини, яка взагалі ніколи не курила, доводять нові дослідження.
Поліпшення стану людей, що відмовилися від куріння, відбувається швидше, ніж передбачалося раніше, передає Корреспондент з посиланням на Reuters. Раніше існувало переконання, що у людей, які курили менше 32 пачка-року, ризик серцевих хвороб знижується тільки через 15 років. Один пачка-рік вираховується, виходячи з кількості сигарет, що викурюються в день, помножені на стаж курця. Так, 32 пачка-року – це 3,2 пачки на день, викурених протягом 10 років , або 2 пачки на день, викурених протягом 16 років. У дослідженні Університету Алабами були вивчені дані 853 колишніх курців, які кинули курити за 15 років до дослідження максимум, а також дані 2557 осіб, які ніколи не курили. З колишніх курців 319 осіб курили менше 32 пачка-років. Виявилося, що відновлення відбувається набагато швидше. Як повідомив Доктор Алі Ахмед, в 50% випадків воно завершувалося на восьмий рік після відмови від сигарет. Навіть якщо людина курила більше 32 пачка-років, відмова від сигарет давала можливість знизити ризик смерті на 35%.

Нагадаємо, співробітники Університету Сан-Дієго виявили, в який день тижня у людей найчастіше виникає бажання кинути курити.

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини