Рада схвалила покарання за незаконний видобуток корисних копалин

20.11.2013

21e43d5777_173244 Верховна Рада прийняла за основу законопроект, що посилює відповідальність за незаконний видобуток корисних копалин. Законопроект, зареєстрований під №2855  «Про внесення змін до статті 240 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин» пропонує встановити, що незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі є кримінально-караним діянням.

Згідно з проектом «незаконний видобуток корисних копалин місцевого значення вважається вчиненою у великому розмірі, якщо вартість незаконно добутих корисних копалин місцевого значення в сто і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян».
Відповідні зміни передбачається внести до Кримінального кодексу, виклавши в новій редакції статтю 240 «Порушення правил охорони або використання надр». За скоєння діянь, передбачених статтею 240 Кримінального кодексу, пропонується також значно збільшити розміри покарань у вигляді штрафу, обмеження та позбавлення волі.

Повідомляє  «ЛІГАБізнесІнформ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи