Бурбаки знищують екологію Чернівців, облаштовуючи власний «Добробут»?(відео)

19.11.2013

Вивести братів з гравійного кар’єру на чисту воду пробує депутат Чернівецької міської ради та голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього середовища Володимир Бешлей.

Він переконує, що гравійно-пісчана суміш, яка незаконно видобувалася на берегах річки Прут, використовувалася для зведення об’єктів приватного ринку «Добробут», який контролюють Бурбаки. 

Для того, щоб довести свою правоту Володимир Бешлей організував виїзне відкрите засідання, очолюваної ним комісії.

І те, що було під час нього побачене дійсно вражає: достатньо великі покинуті кар’єри, встановлені мітки для нових кар’єрів, достатньо облаштовані підїздні шляхи. 

_DSC0405

«Поряд розташований округ, де я балотувався до міської ради, і саме його мешканці звернулися до мене з інформацією про те, що тут на березі Прута ведеться багаторічний незаконний видобуток гравійно-пісчаної суміші. Я декілька разів виїздив сюди і переконався, що тут у мікрорайоні «Стара Жучка» вздовж дороги до ринку «Добробут» ведеться протиправна, руйнівна для екології діяльність, – зазначив Володимир Васильович. – Тут можна побачити покинуті затоплені кар’єри, діючі кар’єри, сліди від вантажного транспорту.

_DSC0397

Одного разу мені вдалося зафіксувати, як вантажівки вивозили гравій, і розвантажували його на одній з ділянок «Добробуту», що належить фірмі «Букотрейдинг», власником якої є батько Максима Бурбака. Після цього роботи з видобутку були тимчасово припинені. Наразі тут розробляють, так би мовити, нові родовища. Варварські знищують тисячі дерев, адже їх спочатку труять, палять, і лише потім їх пиляють. Після цього роблять геологічну розвідку, ставлять мітки і прокладають шляхи для вантажівок. Працюють,  так думаю, або пізно ввечері або рано-вранці, щоб їх ніхто не бачив. Та всю зібрану нами інформацію ми передамо правоохоронцям».

Природоохоронні органи краю повністю підтримують цю позицію.

«Ми обстежили згадані ділянки незаконного видобутку пісчано-гравійної суміші, та дійшли висновку, що державі такою протиправною діяльністю завдано збитків на  мільйони гривень, – розповів начальник відділу Держекоінспекції у Чернівецькій області Вадим Дутчак.  – І мені відомо, що за даним фактом вже відкрито кримінальне провадження».

_DSC0351

Після всього побаченого комісія ухвалила рішення передати всі напрацьовані матеріали до природоохоронної прокуратури, тримати це питання на контролі, а також розробити дієві механізми запобіганню незаконного вивозу гравію.

Щоправда не всі члени комісії хотіли простежити зв’язок між гравієм та ринком «Добробут». Особливим скепсисом виділялися фронтовик Олексій Каспрук та старий новий регіонал Ігор Урсулян.

Ну з першим все зрозуміло – йому партквиток велів. А от чому другий? Я би назвав це ефектом плавленого сирка «Дружба», адже Урсулян є однокласником Максима Бурбака та Арсенія Яценюка. А коли ринок «Добробут» тільки зароджувався саме він був головним прорабом на його будівництві. І саме тоді, до речі, з берегів Прута почали активно вивозити гравій…

Сергій КОРНІЛЄНКО

Коментарі
  • І цей негідник акції різні проводить, людей під колеса своїх бандитів кидає, їх травмуючи. До суду його. Хай свої вкрадені міліони віддає громаді!

  • Судячи з цих фотографій, життєва, бізнесова і політична позиція фронтовиків є досить чітко вираженою – після них, хоч потоп

  • Шановні Земляки! Для моїх батьків, для моєї сім’ї і для сімей моїх друзів берег річки Прут завжди був і є улюбленим місцем сімейного
    відпочинку. Більшу частину цих берегів вже зруйновано. Скільки можна забирати у чернівчан ту маленьку частину нашого міста, яку для всіх нас створила і залишила природа. Давайте разом слідкувати і брати участь у цих подіях, щоб зберегти для наших майбутніх поколінь ще хоть частину того,що не повинно бути зруйновано і розграбовано. Тому що це “Добробут” далеко не для всіх чернівчан. Прошу журналістів тримати в курсі всіх нас і ми підключимось і на скільки зможемо перешкодимо цьому варварству.

  • Я виріс на березі Дністра, але я ніколи не бачив такого варварського відношення до річки Прут, як тут в Чернівцях, в яких я зараз проживаю.Природа дана Богом для наших дітей і внуків не для того, що б її знищували, адже за все прийдеться відповідати. А дії Бурбаків і Каспрука – це від лукавого. Задумайтесь!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Хоч річку Чернівці і виправили в тексті, але від останніх двох абзаців й далі тхне сморідом. Воронцов, тобі таки прищемили, видно, яйця, тому й така асоціація з плавленим сирком виникла. Бо скепсис не у одного Каспрука с Урсуляном, а у кожного, хто здатен хоч трохи елементарно мислити. Якщо впродовж багатьох років (а МБ чітко написав – майже десяти) з Прута НЕЗАКОННО, як стверджує Бешлей, тягали гравій, то відповідати буде не Бурбак, а Харабара, Демідов і Дудчак з усіма прокурорами, включаючи Коваля. Десять років не помічати розкрадання надр? Це називається, кришувати злодіїв. Сподіваюсь, у Бешлея в прикупі усі тузи, інакше йому тепер не позаздриш. За слова, тим більше за звинувачення у злочині, треба відповідати.

  • Урсулян з Каспруком та бурбак завжди були за одне. Це ж одна гвардія. Тільки урсулян колись грошей піднакрав у бурбака, за що його з тріском вигнали. А потім прийшов на килим до бурбака і дуже перепрошував пробачити – мол я заслужу, і був прощений при умові ситуативно та систематично стукати бурбакам про все що відбувається по той бік барикад, та легенько підсирати все що можна підісрати і всім кому можна. Тому і ходив як віл байдужий до розкрадання гравію. Каспрук вже до того допився що розповідав про те що гравій люди не мають де брати і вимушені возити його ( гравій ) з неполоківського комбінату. Напевне народний обранець , а за сумісництвом заспиртований слабоалкогольними та міцними напоями щит бізнесів бурбака не знає і не може знати, що у Неполоківцях є лише комбінат хлібопродуктів і те що гравій з комбінатів не возять. Проте, розумний зрозуміє, що всі подібні промови каспрука на камери телевізійників є не чим іншим як замилюванням очей чернівчан. А що стосується Бешлея, то нікого він не звинувачував, а повідомив громаду міста та офіційних осіб про розкрадання гравію, що вже давно треба було зробити.

  • Світлано, вам таки прищемило не тільки яйця , але і
    мозги, де ви бачите в цій статті Воронцова.
    А по суті: треба колись починати боротися з
    цим варварством. Відповідати прийдется всім .
    А чого мовчить Стара Жучка? Моя хата
    с краю? Так можна і поплисти.

  • Сколько злости в тебе. Женщина ли ты ?
    Совет: когда что-то чудится, надо креститься.

  • Не переводите теперь стрелки со своих сжавшихся яиц на чьи-то мозги. Сплошные эмоции, сплошные истерики. Не мужики, а бабьи сопли, с которых Бешлей и Ко хотят слепить пулю. Десять лет (да хоть бы и год!) этот мальчик-с-пальчик ПЫТАЕТСЯ, видите ли, вывести злодиив на чистую воду. Вам что, глаза песком засыпало? Начинать надо именно с правоохранительных органов, которые (если Бешлей прав) и виноваты в первую очередь в этом всем беспределе, а не воевать перед камерами с несчастным водителем убитого Москвича, а потом выносит это бегом на сайты как великое достижение. Где факты розкрадання? Или этот цирк на берегу уже и есть таким фактом? А в Неполокивцях не только хлебокомбинат, но как раз и щебень,

  • А Бурбачки таки молодці,таку аферу провернути і як з гуся вода.Кар”єри ж не будуть засипати гравієм з “Добробуту”.

  • ВЛАДА НЕ ЗНАЙШЛА НІЧОГО РОЗУМНІШОГО, ЯК ЗВИНУВАЧУВАТИ ДОБРОБУТ В РОЗКРАДАННІ ГРАВІЮ МОСКВИЧАМИ. ЗНАЙШЛИ ПРИДУРКА БЕШЛЕЯ, ЯКОГО
    НІХТО ВЖЕ НЕ СПРИЙМАЄ, І ЗАТІЯЛИ КОНЦЕРТ.
    ПОЗОР РІДНОМУ МІСТУ.

  • +
    Боти, а боти, а чого ж ви про Москвич говорите, а про КАМАЗ -ні? Чи вам очі позасипувало. Дивіться відео.Бешлей у них не такий, воронцов – не такий, а гравій – той?

  • Про ці камази як про доказ чи свідчення злочину можуть говорити лише сучьї діти Лаврентія Павловича. Тож правильним курсом йдеш, читачу!

  • Номер КАМАЗа треба пробити. Цікаво буде. Так зробив би не тільки Лаврентій Павлович, але й Микола Дмитрович, або Геннадій Геннадійович

    • Лаврентий Павлович точно пробил бы этот Камаз – другим уже шутру не надо было бы так много. А вот с МД, ГГ, АМ и прочими – большой вопрос. За десять лет пробить, как видим, не смогли. Но мы же их не трогаем, правда, читатель? У нас же есть Добробут.

  • Лучше поздно, чем никогда. В любом случае уважуха Бешлею, что понял, чем это грозит
    для родного міста.
    Все в городе и без Бешлея знают, что годами
    раскрадывался гравий. Не надо никаких камер.
    Факты – налицо. Вам что, Света, глаза
    позасыпало песком? Гравия -то почти нет.
    А с чего у вас такая ИСТЕРИКА? Так и
    брызжите ядовитой слюной, ненароком яд
    попадёт на вас.
    А что это всё ЯЙЦА НЕ ДАЮТ ВАМ ПОКОЯ,
    проблема? Сочувствую, яичница вы наша.

  • Что, Богдан, задела твое больное место? Кто же тебе виноват, что оно у тебя больное! Не демонстрируй его так сильно.

  • У тебя оно больное, не перестаёшь говорить
    об этом.
    Вот ,господа , уровень тех людей, которые
    защищают Бурбаков.
    Речь идёт о высоком, о спасении экологии города,
    а им снятся яйца.
    Думаю: Бурбаки стоят лучших защитников.
    И не надо их так позорить.

    • Я вовсе не о том говорю, о чем ты сразу подумал, поскольку никогда об этом месте думать не перестаешь – не дает оно тебе покоя ни днем, ни, бедный, ночью, оно тебе, как ты признаешься здесь, даже снится. Я вообще-то о голове, конкретно – твоей.

  • Чё то своё можешь придумать, а не передёргивать
    чужие слова. С тобой всё ясно. Ты не стоишь того, чтобы отвечать.

  • Нєдорузумєніє з своїми ПОЦенятами ссуть проти вітру. Провалили успішно операцію “Ы” з передачею земель Добробуту, то тепер гравій знайшли. Ну-ну, поживемо – побачимо. А придурок Вовочка не розуміє, що ним керує
    дрібна жульня, яка погавкає і розбіжиться в жовтні 2015 року.

  • любителям кунилингуса продана. Вы, чмошники,зомбированные комми- пропагандой, ни куя не научившиеся в этой жизни, акромя извращениям бесовским, должны либо повеситься либо утопиться, за дела дедыны, награжденных красными революционными шароварами, за убийства невиновных. Из-за вас тварей- кровопийц, буза такая в в неньке и по сей день. Сгиньте, нечисть безбожная!!!!

  • Абсолютно згідний з пані Ольгою притягнути Бурбаків до відповідальності за нанесені збиткі . Закінчився їх час -час панування, настає час відповідати за протиправні дії. Привикли перекладати відповідальність на Дутчака він вам не наймався в сторожі.

  • Спасибо, радует, что есть ещё разумные люди.
    Природа гибнет, это преступление перед нашими
    детьми , внуками. Это не купишь ни за какие деньги.
    Непонятно, кто и зачем может защищать это преступление?

  • Живёт человек обычно: курит, пьёт, обжирается, хапает. “Нехорошо”,- твердят ему. А он :”Ха-ха.”
    И вдруг подарок: инсульт или инфаркт.И жизнь
    круто меняется.
    Так и тут. В ответ на вывоз гравия,
    вырубку лесов, сливание химикатов в реку и так далее
    природа заготовила своеобразный такой же подарок.
    Мало не покажется.
    А ведь развалины земли не восстановить ни за какие
    деньги. Услышьте голос разума, люди.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи