Буковина готується вшанувати жертв голодоморів

19.11.2013

0c2c20de2a_183772Про підготовку в області заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів та 80-их роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні говорив перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць.

Зокрема, чиновники вирішили провести 23 листопада о 12 год. спільний молебень за участю представників різних конфесій, а також мітинг-реквієм, покладання вінків, житніх і пшеничних колосків до Пам’ятного каменю, що у сквері на розі вулиць Руської та ім. Шевченка у Чернівцях, повідомляє прес-служба ОДА.

У цей день буде приспущено Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій. 23 листопада обмежується проведення розважальних заходів, концертів, мають бути внесені відповідні зміни в програми радіо і телебачення.

Оргкомітет під час планування заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів максимально врахував пропозиції громадськості, зокрема громадського комітету вшанування пам’яті жертв голодомору-геноциду 1932-1933  р.р. в Україні. Так,  у закладах освіти, культури Буковини у ці дні будуть організовані експозиції, виставки з матеріалами про голодомори в Україні, передбачається розгорнути в Палаці «Юність Буковини» пересувну виставку документальних свідчень про голодомор, в ефірі обласної державної телерадіокомпанії транслюватимуться фільми і програми, присвячені цій тематиці.

Для членів обласного товариства політв’язнів та репресованих буде організовано поминальний обід.

В жалобних заходах у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів і 80-ими роковинами Голодомору в Україні візьмуть участь керівники крайової влади, депутати, представники громадських об’єднань, національно-культурних товариств, молодіжних організацій, жителі Чернівців і області.

Скорботні заходи відбудуться і в районах Буковини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи