У п’яти районах Буковини завищували ціни

18.11.2013

37729На Буковині з початку року завищення цін допустили  в Кельменецькому, Кіцманському, Хотинському, Заставнівському та Сторожинецькому районах, зазначив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі обласної державної адміністрації Ігор Сідляр.

За його словами, з метою недопущення перевитрачання державних коштів та запобігання закупівлям товарів, робіт і послуг за завищеними цінами в області здійснюється моніторинг закупівель товарів за державні кошти без застосування тендерних процедур та аналіз закупівельних цін на окремі товари, повідомляє прес-служба ОДА.

«Аналіз проводиться щомісячно на підставі інформації, наданої райдержадміністраціями, Чернівецькою міською радою, районними радами м. Чернівці, структурними підрозділами облдержадміністрації та їх підвідомчими установами, які є розпорядниками державних коштів. За результатами моніторингу, більшість розпорядників бюджетних коштів закуповували товари за середньорегіональними цінами, однак було зафіксовано і закупівлю товарів за завищеними цінами, – зауважив Ігор Сідляр. – Переважна більшість фактів завищення цін на продукти харчування допускається сільськими радами. Так, вони здійснюють закупівлі для потреб дошкільних навчальних закладів у приватних підприємців без проведення аналізу пропозиції та цінової кон’юнктури на продовольчому ринку області».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини